Fem historiske øyeblikk i Dakar-rallyet

Verdens mest berømte og utfordrende rally er nådeløst, noe både Carlos Sainz og Sebastien Loeb har erfart. Her er fem ganske så historiske øyeblikk. Se video.


Til tross for covid-19 har arrangørene også i år klart å stable Dakar-rallyet på hjulene, og som vanlig tar det hele plass de første par ukene av det nye året.

Norge har ingen førere på plass, men vi har fortsatt et norsk håp vi kan heie på. Kartleser Ola Fløene er nemlig på plass i lettvekt-klassen, og skal lose amerikanske Mitchell Guthrie gjennom den saudiarabiske ørkenen. Fløene er en rutinert kartleser som har lest noter for førere som Mads Østberg og Andreas Mikkelsen, så Guthrie bør være i gode hender.

Dakar-rallyet startet 2. januar, og deltakerne skal gjennom 12 etapper før de når mål i Jeddah 15. januar. De som kommer seg til mål tilbakelegger enorme 7.646 kilometer, så dette er virkelig en maraton.

Flere av de store navnene er på plass også i år, inkludert matadoren selv ‒ Carlos Sainz.

Spanjolen vant sitt første Dakar tilbake i 2010, og har fulgt opp med nye seire i 2018 og 2020. Han skal dermed forsvare pokalen i år, men får kamp av en annen legende.

Sebastien Loeb tok ni strake VM-titler i rally, men i Dakar-rallyet går det ikke like smertefritt. Faktisk hviler det en liten forbannelse over dette løpet, og franskmannen står fortsatt uten seier etter fire forsøk. En andreplass fra 2017 er hans foreløpig beste resultat.

Og starten på årets Dakar var langt fra ideell, og Loeb tapte drøyt 22 minutter til Sainz som var raskest på åpningsetappen. Det kan selvsagt hentes inn, men Loeb har ikke råd til å gjøre mange flere feil nå.

Hvem som til slutt går vinnende ut av rallyet får vi altså vite 15. januar, men at det raskt kan gå galt kan både Sainz og Loeb skrive under på.

Begge disse er nemlig med når Red Bull finner fram til fem historiske øyeblikk i Dakar-rallyet, og som vi skjønner av videoen kan det meste skjer i et slik løp.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsport