HjemNyheterBeste elbiler i 2020

Beste elbiler i 2020

Interessen for elbiler har aldri vært større. De største bil-selskapene satser enorme summer på å bli ledende på elbil-markedet, og i 2020 er konkurransen tøffere enn noen gang. Her vår toppliste over beste elbiler som kommer i 2020!

Vi har tatt med åtte elbiler som vi tror blir salgsvinnerne i 2020 og klare favoritter hos forbrukerne. En dyrere high-end bil, to billige biler, og fem sannsynlige favoritter i mellomklassen.

Audi e-Tron GT

Mag-Audi GT
- Annonse -

Denne firedørs-coupéen med firehjulstrekk er Audis tredje elbil, og er en videreutvikling av Audi e-Tron. Audi Sport utvikler e-tron GT concept til en produksjonsmodell med quattro firehjulsdrift og 434 kW (590 hestekrefter). 0-100 km/t skal gjøres unna på 3,5 sekunder og topphastigheten er begrenset til 240 km/t. Dette er en fullblods sportsbil.

Bilen har en batterikapasitet på 93,4 kWh, med en normal ladetid på ca 9 timer, og hurtiglading på 21 minutter.

Rekkevidden er estimert til rundt 400 km. Audi e-tron GT er uten tvil en lekker bil, men den koster også flesk: Estimert pris fra rundt 1,3 millioner kroner. 

Fire seter, men stort bagasjerom

Målgruppen Audi prøver å nå med denne bilen er kanskje ikke veldig opptatt av at bilen skal ha fem seter og god lagringsplass.

- Annonse -

Audi e-tron GT har fire seter og overraskende god lagringsplass. Bagasjerommet er på opptil 450 liter, og takket være mangelen på en konvensjonell forbrenningsmotor er det også et bagasjerom på 100 liter under panseret.

LES OGSÅ: Beste bruktbil 2019

BMW iX3

Mag-BMW

BMW kommer med en videreutvikling av den tidligere modellen BMW X3, og en nytolkning av det klassiske designet. Dette er altså BMWs første helelektriske SUV, og lansering forventes i 2020. Kombinert med nye felger, en ny separat drivenhet og kraftigere batterier, representerer BMW iX3 den femte generasjonen av BMWs elektriske teknologi kalt eDrive. Bilen skal ha en ladetid på 30 minutter med 150 kW hurtiglading, og vil kunne klare over 40 mils kjøring med en ytelse på 200 kW, tilsvarende 270 hestekrefter.

Estimert pris fra rundt 700 000 kroner.

Polestar 2

- Annonse -

Mange elbilentusiaster er veldig begeistret for Polestar 2, som forventes å komme i produksjon tidlig i 2020. Denne firhjulsdrevne stjernen er drevet av 300 kW, noe som tilsvarer 408 hestekrefter, og klarer 0-100 km/t på 4,5 sekunder.

Nå er Polestar-salget i gang

Polestar 2 kommer i tre forskjellige temaer, inspirert av byene Shanghai, Berlin og London. Bilen har en rekke kule detaljer, som origami-inspirerte frontlykter, et Android-basert informasjonssystem, og et vegansk interiørtrekk de har valgt å kalle WeaveTech.

Det ryktes at listen over potensielle kjøpere allerede er svært lang, og det kommer ikke til å ta lang tid før disse flotte bilene fyller norske veier. Polestars slagord er “Goodbye Normal”, noe vi kan skrive under på når det gjelder design og holdbarhet.

Pris fra 478 000 kr.

LES OGSÅ: Kåret til årets bil i 2018

Honda E – Liten og søt bybil

mag-honda

Våren 2020 blir denne retroinspirerte modellen Hondas aller første elbil.

Bilen kommer både i standardversjon med 136 hestekrefter, eller med en avansert versjon med 154 hestekrefter og ekstrafunksjoner som f.eks lydanlegg, parkeringshjelp og ryggekamera.

Begge modellene kommer med batteri på 35,5 kWh. Bilen lanseres sammen med en ladeboks som kan lade bilen på litt over 4 timer, men med hurtiglading får du fylt 80% på en halvtime.

Honda E kommer i fargene svart, hvitt og grått. For de mest vågale kan Honda friste med fargene limegrønn eller lyseblå.

Med en rekkevidde på 22 mil, er bilen ideell for bykjøring. Bilen skiller segHonda har helt klart gjort en spennende inntreden på det elektriske markedet med denne modellen!

Pris fra 253 300 kr.

MG ZS EV – Comfort og Luxury

MG gjør seg klar til å innta Norge, og det skal de gjøre med en rimelig elektrisk SUV kalt ZS EV. (Alle foto: MG)
MG gjør seg klar til å innta Norge, og det skal de gjøre med en rimelig elektrisk SUV kalt ZS EV. (Alle foto: MG)

MG ZS EV kommer i to versjoner, innstegsutgaven Comfort og den dyrere Luxury-versjonen.

MG ZS EV er en SUV med moderne former i en kompakt innpakning. Bilen er 4,3 meter lang, 1,80 meter bred og 1,64 meter høy. Dette betyr at MG ZS EV dermed er marginalt kortere, smalere og lavere enn Volvo XC40.

Den er ikke blant de største når det kommer til rekkevidde heller.

Batteriet på 44,5 kWh gir den en rekkevidde på 263 kilometer. Ladefarten er grei, og det tar deg 40 minutter å fylle batteriet til 80 prosents kapasitet.

Motoren yter 143 hestekrefter med et dreiemoment på 353 Nm, og batteriene er som på de fleste moderne elbiler plassert under gulvet.

Den kommer også med infotainment, og har støtte for både Android Auto og Apple CarPlay.

Den første lasten med MG ZS EV har ankommet Norge, som betyr at MG har formelt gjort comeback i Norge. 

Pris fra 239 890 kr.

Her er flere bilder av MG ZS EV

Tesla Model Y

Tesla Model Y blir sannsynligvis en av favorittene i 2020. Tesla har en ekstremt sterk posisjon i det norske markedet, og flere kommer til å kaste seg over denne allsidige elbilen.

Tesla Model 3 var den mest populære bilen i Norge i 2019

Spørsmålet er om de andre bilene vi har nevnt, kommer til å gi Tesla en utfordring her til lands. I mellomklassen blir Polestar 2 en sterk konkurrent, mens både MG ZS EV og Honda E kan være et alternativ for de som søker en bil nr 2 som duger til kortere avstander.

For de aller mest pengesterke kjøperne, tror vi Audi e-tron GT blir den soleklare favoritten.

Allsidige Model Y

Model Y gir maksimum allsidighet — den kan transportere sju passasjerer og bagasjen deres. Du kan legge ned hvert sete i den andre seteraden uavhengig, noe som gir fleksibel oppbevaring av ski, møbler, bagasje og mer. Lasting og lossing gjør du enkelt og raskt med bakluken som åpnes fra et lavt bagasjeromsgulv.

Alle nye Tesla leveres standard med nødbremsing, kollisjonsvarsling, advarsel om blindsone og mer. Model Y har fullverdige selvkjørende egenskaper, noe som gjør det mulig å kjøre i bygater og på motorveier avhengig av myndighetsgodkjenning, samt evnen til å finne deg hvor som helst på en parkeringsplass.

Pris fra 520.000 kroner

Mustang Mach-E

Mustang Mach-E kommer i fem varianter

Mustang Mach-E har en estimert startpris på 412.000 kroner, og den med lengst rekkevidde skal kunne rulle i 600 kilometer.

Det åpnes for lading med 150 kW, og den kommer med neste generasjon SYNC infotainment-system som byr på en berøringsskjerm på hele 15,5 tommer som også åpner for styring gjennom sveipe- eller klypebevegelser.

Selvsagt må en Mustang også forflytte seg relativt greit, og Ford opplyser at 0-100 km/t klokkes inn en plass under 4 sekunder for GT-versjonen. Det er solid.

Mustang Mach-E kommer i flere versjoner, mer eksakt i fem foreløpige varianter. De med standard rekkevidde har et batteri på 75,7 kWh, mens de med lang rekkevidde har et batteri på 98,8 kWh.  

Alle disse fem er ventet mot slutten av året.

 • Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) med en rekkevidde på opptil 450 kilometer (standard range) med 258 hk som starter fra 412.000 kroner.
 • En Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) long range med rekkevidde på opptil 600 kilometer med 285 hk starter fra 463.400 kroner.
 • Mustang Mach-E AWD (firehjulstrekk) long range byr på 540 kilometers rekkevidde med 337 hk starter fra 544.400 kroner.
 • Mustang Mach-E AWD (firehjulstrekk) standard range med opptil 420 kilometer rekkevidde og 258 hk og en startpris på 482.000 kroner.
 • Og til slutt den komplett utstyrte «First Edition», med 540 kilometers rekkevidde, firehjulstrekk og 337 hk. Denne kommer i et begrenset antall og koster 589.000 kroner. Førsteutgaven kommer også med Grabber Blue, en farge som kun kan velges for denne.

Les mer om Mustang Mach-e her: En elektrisk Mustang

Volkswagen ID.3 – En elektrisk folkevogn

Volkswagen ID. 3

ID. 3 har åpenbart potensiale til å bli elbilenes folkebil, og Volkswagen kjører ut fra startblokken med tre rekkeviddeversjoner.

Den minste har et batteri på 45 kWh og en rekkevidde på 330 kilometer, mens den største har 77 kWh og skal rulle hele 550 kilometer.

Men produsenten forventer selv at den med 420 kilometers rekkevidde og et batteri på 58 kWh blir «folke-modellen».

Det er denne som også kommer som 1ST Edition, som blir de 30.000 første bilene som blir produsert av typen Volkswagen ID. 3.

Den kan også lades på 100 kW, og vil da kunne få en rekkevidde på rundt 290 kilometer ved å lade i 30 minutter.

At Volkswagen satser knallhardt med ID.-serien viser teknologien som den 3. største av den framtidige ID.-serien har.

Vi hører stadig om biler som har kunstig intelligens (AI), men det tyske merket hever lista et hakk med debutversjonen kalt ID. 3 1St Max.

I denne byr de også på utvidet virkelighet (AR) via navigasjonssystemet, og ellers er det mulig å få ID. 3 med stort sett det meste av den nye teknologien de mest moderne elbilene nå byr på ‒ inkludert en rekke førerassistenter.

Skal man lage en folkebil er selvsagt prisen svært viktig, og Volkswagen gjør denne ganske rimelig.

1ST-versjonen skal starte under 330.000 kroner her i Norge, mens basismodellen vil bli enda billigere når den kommer. En vanlig Golf starter nå på nærmere 400.000 kroner, mens den populære e-Golfen har en startpris på 289.800 kroner.

LES OGSÅ: Avduking av Volkswagen ID.3

- Annonse -

Flere nyheter

Cadillac Lyriq befinner seg nå i soloppgangen, og er snart på plass i USA. (Fotos: Cadillac)

Cadillac Lyriq har fått rekkevidde og pris

Muligens inspirert av den ekstreme interessen rundt Ford F-150 Lightning, har Cadillac trykket på gasspedalen såpass mye at Lyriq...
Rolls-Royce har gitt Phantom en midtlivs-oppdatering. (Fotos: RR)

Phantom ‒ ånden kjører videre

Rolls-Royce har gitt Phantom en ansiktsløfting, uten at de har endret altfor mye på generasjonen som kom i 2017. Vi...
For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...
Nio har åpnet det første servicesenteret i Norge. (Fotos: Nio)

Nio åpnet sitt første servicesenter

Ny norsk milepæl for merket som også tilbyr mobil service. Vi har blitt vant til at nye kinesiske bilmerker med...
Dette er en fullstendig selvkjørende Hyundai Ioniq 5. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 5 blir robotaxi

Mange drømmer kanskje om å sette seg bak rattet til prisvinnende Ioniq 5, men neste år kommer det faktisk...
Dette er Cher’s 1966 Ford Mustang som ble solgt for 643.000 kroner i 2016. Det var 56 prosent mer enn hva en vanlig Mustang av denne typen gikk for den gang. (Fotos: Hagerty)

Hva koster egentlig bilene eid av kjendiser?

Hva har prinsesse Diana, Paul Newman, Tupac, Carroll Shelby og paven til felles? Vel, de er alle på hver...
BMW Norge kan nyte solnedgangen, for de har nemlig svært så fornøyde kunder. (Fotos: BMW)

BMW med de mest fornøyde norske bilkundene

BI har offentliggjort Norsk Kundebarometer 2022, og den viser at BMW har de mest fornøyde kundene av bilmerkene. Handelshøyskolen BI...
Mazda har oppgradert sin to år gamle elbil, MX-30. (Fotos: Mazda)

Mazda MX-30 får litt raskere lading

Elbilen får også en ny motorlyd! Ganske nøyaktig to år etter at Mazda satte sin helelektriske SUV-modell inn i produksjonen...
Regjeringen vil fjerne momsfritaket på elbiler, noe som vil gi en stor ekstraregning til mange bilkjøpere. (Foto: NAF)

Momssjokket: ‒ Sjekk rettighetene og unngå stor ekstraregning

Regjeringen vil skrote dagens momsfritak på nye elbiler fra 2023, og det kan føre til en stor ekstraregning for...
I en ny undersøkelse er elbilene marginalt mer populære enn andre biltyper. (Foto: NAF)

Svært lav interesse for bildeling

Elbilene har nå kjørt forbi bensin- og dieselbilene når det kommer til hva folket vil gå for når de...
Dette er en elektrisk pickup signert Volkswagen-gruppen. (Fotos: Volkswagen)

Volkswagen skal komme med el-pickup

Det har vært hysteriske tilstander rundt Ford F-150 Lightning i USA. Nå kaster Volkswagen-gruppen seg inn i kampen om...
Denne rekker akkurat årets norske sommer. (Fotos: Mercedes)

Dette koster den ultimate sommerbilen

Planlegger du en ny kabriolet til sommeren? Mercedes Norge kan i så fall lokke med en helt ny SL-modell. Over...
Christina Bu i Elbilforeningen er svært skeptisk til det nye forslaget fra regjeringen. (Fotos: Norges elbilforening)

Regjeringen vil fjerne momsfritaket på elbiler

– Regjeringens forslag til moms på elbil er håpløst, uforutsigbart og ubrukelig. Dette spenner bein under Norges mest vellykkede...

4 KOMMENTARER

 1. Hei

  Savner KIA Soul SK3.

  En meget praktisk og driftssikker bil.

  Jeg har 4 stk gående som Taxi i Oslo. Både kundene, sjåførene og jeg er kjempefornøyd.

  Over 450 km batteri. Aldri feil, rimelig i drift og god service.

  B. O. Steen Lørenskog er et suverent KIA verksted og leverandør.

  Anbefaler KIA og BOS!

  Mvh Kjell Christian Helland

  • Enig. Vi har også gått til anskaffelse av en E Soul 2020. Storfornøyde. God komfort og god rekkevidde 👍

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her