Annonse
HjemElbilerÅpner for generelt salg av Polestar 2

Åpner for generelt salg av Polestar 2

For knappe to uker siden åpnet Polestar for at nordmenn som hadde reservert elbilen Polestar 2 kunne konvertere dette til bestilling. Nå åpnes også det generelle salget.

Polestar har en gryende favoritt på gang.

Elbilen Polestar 2 har generert en voldsom interesse i Norge siden modellen ble lansert for 11 måneder siden ‒ faktisk så mye at svenskene valgte å ta turen spesielt hit for å møte potensielle kunder.

Dette skjedde 20. januar, og administrerende direktør Thomas Ingenlath ble så overrasket over interessen og den positive stemningen at han like godt åpnet for bestillinger der og da.

Det gjaldt dog for de som sto på reservasjons-listene, og ikke for resten av allmenheten.

Saken fortsetter under Annonsen

Men kun ni dager senere åpner det generelle salget.

Det skjer kun i to utvalgte markeder ‒ Norge og Sverige.

Polestar sier at de som er tidlig ute og bestiller en Polestar 2 skal få levert denne i år, og de første leveringene av den nye elbilmodellen er planlagt allerede til sommeren.

‒ For mange vil Polestar 2 være deres første elbil, men vi ser også sterk etterspørsel fra kunder som er på sin andre eller tredje elbil, noe som er en veldig god vurdering på tilbudet vårt, sier Ingenlath.

Polestar 2 skal i samme marked som Tesla Model 3, og har en startpris på 469.000 kroner. Faktisk er den norske prisen den laveste av samtlige land som vil tilby Polestar 2 i første omgang.

Det er også mulig å kjøpe en Performance-pakke som inkluderer støtdempere fra svenske Öhlins, Brembo-bremser og smidde 20-tommers hjul, og denne koster 50.000 kroner.

Den kommende elbilen kommer med to elmotorer og dermed også firehjulstrekk, byr på de 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Dette skal gi en akselerasjon for 0-100 km/t på 4,7 sekunder.

Den kommer med et batteri på 78 kWh, og rekkevidden er oppgitt til opptil 470 kilometer.

Men dette er ikke en utelukkende sportslig bil, og Polestar har puttet inn fem seter og det er ifølge dem selv «god, innvendig plass».

Baksetene lar seg dele 60:40, og bagasjerommet bak rommer 405 liter med et lite bagasjerom foran som er på 35 liter.

Og det er flere gode nyheter for hyttekjørende og friluftsøkende nordmenn.

Polestar 2 kommer med et semi-elektrisk uttrekkbar tilhengerfeste som er godkjent for 1.500 kilo, i tillegg til at bilen er godkjent for takstativ med en maks vekt på 75 kilo.

En Polestar 2 er også moderne så det holder på innsiden, faktisk så mye at den blir historisk.

Dette blir den aller første bilen i verden som kommer med et integrert infotainment-system fra Android eid av kjempene Google.

Dette åpner for tilgang til innebygde tjenester som Google Assistant, Google Maps og Google Play Butikk. Talestyring og 11-tommers berøringsskjerm brukes til interaksjon med det nye grensesnittet, opplyser Polestar.

Her er flere bilder av Polestar 2:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse