Annonse
Hjem Elbiler Viste fram elbil med 612 hk

Viste fram elbil med 612 hk

Aston Martin har for første gang vist fram en kjørende Rapide E.

For de som ikke enda har fått det med seg, ærverdige Aston Martin skal også satse på elbiler i framtiden. De har opprettet en ny avdeling kalt Lagonda som skal utvikle helt nye drivlinjer og elbiler, og den første luksuriøse Lagonda-modellen er ventet rundt 2021.

Men før den tid «trener» gjengen på å lage elbiler med en nåværende modell, nemlig modellen Rapide. Mer eksakt Rapide AMR.

De har brukt denne utgaven som utgangspunkt, og kommer snart med en elektrisk firedørs Rapide som vi kjenner fra Rapide S.

Elbil-versjonen heter Rapide E, og kommer i et begrenset antall på kun 155 eksemplarer.

Saken fortsetter under Annonsen

De som klarer å få fatt i en slik kan forvente seg noe ganske så sportslig.

Den har 800-volts arkitektur for mer effektiv lading, og kapasiteten på batteriet er på 65 kWh via mer enn 5.600 lituim-ion-celler. Batteripakken tar plassen til V12-motoren, girkassen og bensintanken, og to bakhjulmonterte elmotorer gir en effekt med over 612 hestekrefter og et dreiemoment på 950 Nm.

Dette er en elektrisk sportsbil, så 0-100 km/t fyker unna på 4,2 sekunder og 80 til 112 km/t på 1,5 sekunder. Toppfarten er elektrisk begrenset til 250 km/t, noe som bør holde for de fleste.

Rekkevidden er opplyst til en plass «over 321 kilometer», uten at Aston Martin har spesifisert det mer eksakt.

Bilen ble vist fram for første gang under bilmessa i Shanghai i april, men nå har også den britiske produsenten gitt den en såkalt dynamisk debut ‒ altså vist den fram kjørende.

Det skjedde under helgens formel E-runde i Monaco, og Astons testfører og tre ganger Le Mans-vinner Darren Turner fikk æren av å kjøre bilen rundt den legendariske banen i fyrstedømmet.

‒ Ytelsene er enorme, sier Turner, som altså har vært med på å utvikle elbilen.

‒ Bilen har et slags dreiemoment og en punch som du kan forvente fra en elbil, men de har virkelig jobbet hardt for å beholde de dynamiske egenskapene som gjør en Aston Martin så spesiell. I dag føles det som at selskapet har passert en milepæl i sin historie, og for meg å være den første personen som kjører en helelektrisk Aston Martin offentlig er en absolutt ære ‒ spesielt her i Monaco, sier han.

Aston Martin opplyser at det faktisk fortsatt er noen biler som ikke er solgt, så det er bare å kaste seg rundt og kontakte produsenten. Rapide E går i produksjon i 4. kvartal, og skal settes sammen på den nye fabrikken i walisiske St Athan som også skal produsere kommende Lagonda-modeller.

Her er flere bilder med en kjørende Rapide E rundt den berømte formel 1-banen i Monaco:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker