Annonse
Hjem Elbiler Aston Martins første elbil

Aston Martins første elbil

Endelig har Aston Martin vist fram sin aller første elbil, Rapide E.

Allerede tilbake i 2015 annonserte Aston Martin at de jobbet med en elbil, og denne skulle baseres på modellen Rapide.

Så ble det stille rundt prosjektet i et par år, før de i 2017 bekreftet at de faktisk jobbet videre med bilen som da var kalt RapidE. Og de avslørte også nye detaljer rundt den aller første helelektriske modellen.

Den skulle kun lages i 155 eksemplarer, baseres på Rapide AMR og bli en firedørs sportsbil som vi kjenner fra Rapide S.

De sa også da at den skulle i produksjon i 2019.

Saken fortsetter under Annonsen

Neste oppdatering kom i fjor sommer.

Da var navnet blitt litt mer normalt, og den elektriske versjonen var enkelt kalt Rapide E.

Da fikk vi vite at den får 800-volts arkitektur, og kapasiteten er på 65 kWh via mer enn 5.600 lituim-ion-celler. Batteripakken tar plassen til V12-motoren, girkassen og bensintanken, og to bakhjulmonterte elmotorer gir en effekt med over 610 hestekrefter og et dreiemoment på 950 Nm.

Rekkevidden er «over 321 kilometer», og ved bruk av en 400-volts 50 kW-lader klarer den å fylle over 300 kilometer med ny rekkevidde i timen. Men den byr altså på 800 volt, som lar den lade i 100 kW eller mer. Det betyr minst 500 kilometer per ladetime, eller nærmere 100 kilometer på rundt 10 minutter.

Dette er en elektrisk sportsbil, så 0-100 km/t skal gjøres unna på under 4 sekunder. 80 km/t til 112 km/t fyker unna på 1,5 sekunder, mens toppfarten sa de ikke noe om.

Dette fikk vi altså vite i fjor, uten at de var veldig villig til å vise oss selve bilen.

Men nå har de altså tatt det siste skrittet, og også vist oss hvordan den aller første rene elbilen ser ut. Nå vet vi til og med toppfarten, som er oppgitt til 250 km/t.

Vi er så spente på denne at vi like godt viser den fram via en kort video.

Så slik ser den ut:

Rapide E skal lanseres under Auto Shanghai som starter i påsken, og går nærmest rett i produksjonen etter dette.

Vi snakker altså om en spesialmodell, slik vi kjenner fra biler som Aston Martin Vulcan, Vanquish Zagato-familien og DB4 GT Continuation.

Rapide E er en slags elektriske prøveklut, og settes sammen i den nye fabrikken i St Athan som skal produsere den nye elbilserien kalt Lagonda.

Sammen med utviklingen av nye teknologiske hjelpemidler, elektriske drivlinje og batteriteknologi, har de også utviklet store digitale skjermer og til og med en app som skal ta Aston-eierne inn i framtiden.

Rapide E er altså en slags mellomløsning hvor de har elektrifisert en nåværende modell, men med den kommende Lagonda-serien vil de lager nye elektriske modeller helt fra grunnen av.

Den første elbilen med Lagonda-merket er en firehjulsdrevet SUV som etter planen komme i 2021, og deretter skal det følge flere modeller.

Men den aller første blir altså Rapide E.

Vi vet at James Bond allerede har vært innom elbillandet Norge for å spille inn scener til den kommende filmen, og den hemmelige agenten har som kjent Aston Martin som favorittbil.

Om han faktisk rattet en Rapide E da han stakk innom i forrige måned vet vi ikke, men ingen bør bli overrasket om også 007 tar det elektriske skrittet med en Rapide E.

For denne kan helt klart også en superagent kjøre rundt i:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker