Annonse
HjemNyheterHer er Aston Martins nye SUV på snø

Her er Aston Martins nye SUV på snø

Om du går rundt med planer om å kjøpe en SUV til neste år har vi et forslag. Aston Martin DBX. Den funker også på snø. Se video.

SUV-segmentet har i flere år vært det heteste blant bilmodellene, noe også sportsbilprodusentene har merket seg. Det har ført til noen overraskende modeller, og eksempelvis er Porsches mest solgte bil nå SUV-modellen Macan.

Aston Martin vil også være med på leken, og viste allerede i 2015 en crossover-modell kalt DBX. Den skulle opprinnelig bli en elbil, deretter en hybrid ‒ men ender nå opp som en vanlig eksosbil.

Utfordringen for Aston Martin er at de vanligvis lager sportsbiler som er designet for et perfekt asfaltunderlag. Bilene skal sitte støpt til veien, og helst holde seg unna den minste dumpen i veien.

Saken fortsetter under Annonsen

En SUV skal derimot trives like godt på en kjerrevei som på motorveien, og må altså håndtere det meste av underlag som den møter.

Britene har møtt denne utfordring med testing ‒ mye testing.

De fleste testtimene har gått med i kjøresimulator, hvor de kan endre underlag ved et klikk og finjustere ting som ikke fungerer på en enkel måte.

Men fysiske tester er selvsagt også helt nødvendig, og dette har blant annet ført DBX ut på tøffe rallyveier i Wales hvor den har fått en solid dose med juling.

En SUV må også takle nordiske vinterveier, og nå har Aston Martin kjørt DBX gjennom omfattende tester i Nord-Sverige.

Der oppe, ved polarsirkelen, har Pirelli et ganske så moderne testsenter som også Aston Martin får låne.

‒ Aston Martin DBX må være klar for et bredt spekter av forskjellige terreng, så i tillegg til å teste bilen i normale dag-til-dag situasjoner, må vi teste den i ekstreme forhold som disse, sier sjefingeniør Matt Becker.

‒ Å teste disse prototypene i et kaldt klima hjelper oss til å vurdere bilens tidlige dynamikk og avgjørende, sikre oss at den føles sikker på overflater med lite grep.

Is og snø er noe ganske fremmed for AM-teamet, men de tar utfordringen på strak arm.

‒ Denne bilen sender Aston Martin inn i et nytt segment, og våre ingeniører syns utfordringen med å utvikle en luksus-SUV gjennom robust testing er en fin opplevelse. Utviklingen går akkurat som planlagt, og jeg er overbevist om at vi vil levere over det våre kunder forventer av en SUV fra Aston Martin, sier Becker.

Britene koser seg altså i kulda i Lappland, og det skjønner vi godt.

Å sladde rundt på snøen i en SUV ‒ attpå til en fra Aston Martin ‒ og i sammen slengen få betalt for det, bør være til å leve med:

Aston Martin nærmer seg nå målstreken rundt de fysiske testene, og starter opp preproduksjon av DBX i midten av 2019.

I 2020 skal alt være klart for den fulle produksjonen, fem år etter at de viste den fram for første gang.

Her er flere bilder fra testingen i Sverige:

[foogallery id=»2112806″]

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Aston Martins SUV nærmer seg

Aston Martin har for første gang testet sin aller første SUV, DBX, på veien. (Alle foto: AM)

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse