Annonse
Hjem Nyheter Superbil, fly og ubåt

Superbil, fly og ubåt

Tran-inntaket hos Aston Martin må begynne å bli faretruende høyt, for det er nesten ingen grenser for hva de finner på.

Om du trodde den fantasifulle Elon Musk var unik i bilverden med alle sine prosjekter må du tro om igjen. Britiske Aston Martin går nemlig den godeste Musk en høy gang, og det er nesten ingen ende på hva de kommer med.

Her er en oversikt over de største tingene de annonsert siden i fjor høst, og det er ikke få ting.

I september tok de vann under hodet og avduket like greit en ubåt. Ja, ubåt. Og utrolig nok var det heller ikke den første ubåten de har laget, for året før avduket de en annen slik.

Les mer om ubåten til Aston Martin her.

Saken fortsetter under Annonsen

Tidligere i september hadde de også annonsert et samarbeid med formel 1-laget Red Bull, og vi antar det tar litt av tiden til Aston-folkene.

Les mer om formel 1-satsingen her.

I oktober annonserte de en V8-variant av DB11, et slags miljøalternativ til den smekre sportsbilen som James Bond kjører.

Les mer om den her.

En uke senere gikk produsenten ut og sa at de ville lage en bil fra 1959. Jepp, de skal lage helt nye DB4. Ganske så utrolig.

Les om de nye DB4 her.

Oktober bød også på en annen nyhet. Da presenterte de nemlig en Volante-modell av DB11. Dette er den første kabrioleten de kommer med siden DBS Volante for snart ni år siden.

Les mer om DB11 Volante her.

I november annonserte de en litt enklere sak, nemlig en sykkel. Selvsagt en eksklusiv sådan. Faktisk kun i 107 eksemplarer, så du bør skynde deg om du drømmer om en slik.

Les mer om Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition her.

Men en elsykkel tar knapt ressurser etter Aston Martins målestokk, så da var det greit å få seg litt mer å gjøre. Senere i november annonserte de en ny Vantage, denne gang en slags folkebil-variant til «kun» 120.900 pund i England. Fra før av tilbyr de også en V12 Vantage S.

Les mer om «billigbilen» Vantage her.

Og vi må heller ikke glemme at de faktisk helt i begynnelsen av november annonserte den mest ekstremene av Vanquish-modellene, Vanquish S Ultimate. Som vanlig snakker vi eksklusive saker, så denne skal de kun bygge 175 stykker av.

Les mer om den ultimate Vanquish her.

Så roet det seg litt, før de dundret til med Lagonda Vision Concept ‒ en elbil! Dette er en konseptbil som skal vise hvordan Aston Martin ser for seg bilene utover 2020-tallet, og er litt av en lekkerbisk. Nyheten om elbilen kom i mars.

Se og les mer om Lagonda Vision Concept her.

En annen modell som iallfall var prosjektert som en elbil er SUV-modellen DBX. Denne skal etter planen gå i produksjon i 2021. Bilen startet som en elbil, gikk innom hybridalternativet og ender mest sannsynlig opp som en ren bensinbil.

Les mer om DBX og dens utvikling her.

I juni viste de fram verstingversjonen av Rapide, Rapide AMR. Denne er blant annet utstyrt med en motor på 603 hestekrefter, og ja, i begrenset antall. Denne gang velger de 210 eksemplarer, så igjen lønner det seg å være kjapp på labben for de som ønsker seg en slik.

Ler mer om Rapide AMR her.

Juni var en god måned for Aston Martin-entusiastene, for da ble det også klart at de kommer med DBS Superleggera. De smelter altså sammen legendariske DBS og Superleggera i en og samme bil, noe som bare er nødt til å bli en suksess.

Les mer om DBS Superleggera her.

Aston Martin har altså vært både under vann og på landejorda i denne gjennomgangen, men ikke i lufta.

Så da passer det bra at den aller siste nyheten de presenterte var et aldri så lite fly. Aston Martin skal lage selvpilotende små fly i luksussegmentet, og går seriøst til verks. De har en rekke partnere, og har som mål å forandre pendlingshverdagen til folk.

Ler mer om det prosjektet her.

Aston Martin tar seg altså vann over hodet, gir full gass på landeveien og flyr høyt for tiden.

Og da har vi ikke en gang nevnt superbilen til selskapet, den elleville Aston Martin Valkyrie.

Den er det passende å runde av med, så les mer om den her.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker