Annonse
Hjem Nyheter Aston Martins SUV nærmer seg

Aston Martins SUV nærmer seg

Aston Martin DBX har for første gang blitt testet på veier, og har dermed tatt et stort steg nærmere produksjon.

DBX er den første SUV-modellen fra den britiske produsenten, og er modellen som opprinnelig skulle være en elbil, deretter ble planene forandret til hybrid før den endte opp som en bensinbil.

Hopper vi inn i tidsmaskinen og taster inn Genève Motor Show 2015 treffer vi på konseptmodellen DBX. Dette er litt av en framtidsmodell som er elektrisk drevet, med James Bond-løsninger som kamera der sidespeilene normalt er. Da hadde Aston Martin allerede jobbet med modellen i ett år.

Bilen vi ser i Genève er en crossover ‒ en designperle med to dører og fire seter og eldrift på alle fire hjulene.

Saken fortsetter under Annonsen

Den skal i hovedsak forføre kvinnene, og Aston Martin har til og med kommet fram til den perfekte kunden ‒ en California-kvinne i slutten av 30-årene. Aston Martin gir også fantasikvinnen et navn ‒ Charlotte.

Neste gang vi hørte noe om DBX var planen at den skulle bli en hybrid, og denne gang nevnte ikke Aston Martin noe spesifikk målgruppe. Det skjedde i fjor, og da ble det også klart at målet for DBX var 2019.

Tidligere i år satte Aston Martins leder Andy Palmer den siste spikere i de elektriske planene rundt merkets aller første SUV, og sa til Automotive News Europe at den kun kommer med bensinmotor.

Det har altså vært en del forvirring rundt SUV’en, men nå nærmer den seg iallfall produksjon.

Bilen bygges som den aller første modellen på den nye fabrikken i walisiske St. Athan, som ironisk nok skal stå for de kommende elbilene til Aston Martin.

Der har de selvsagt kjørt tusenvis av simulatortester av DBX, men det er som kjent noe annet å teste den fysisk på veien. Spesielt når vi vet at Aston Martin normalt lager sportsbiler designet for perfekte asfaltveier, og en SUV skal også kunne håndtere alle terreng like perfekt.

Nå er den aller første prototypen testet på noen rallyveier i Wales, noe vi selv kan se i denne videoen:

‒ Vi har allerede utviklet og finjustert DBX i kjøresimulatoren, noe som har gjort oss i stand til å gjøre store framskritt før de første fysiske prototypene var tilgjengelige, sier Matt Becker, sjefingeniør hos Aston Martin.

‒ Likevel er det alltid en stor dag når du kan tilbakelegge de første kilometerne bak rattet på en tidlig prototype, og jeg er glad for den fungerer nesten like perfekt som i simulatoren. Som ingeniør er det virkelig spennende å få kjenne følelsen med bilen du jobber med å skape. DBX er en helt annen type Aston Martin, men vi vil teste den under alle forhold og på tvers av alle terrengene for å sikre at den gir en kjøreopplevelse som verdsetter vinge-logoen.

Aston Martin sier at de vil teste den kommende modellen både i arktisk klima så vel som i ørkenen, på Autobahn og høyt oppe i Alpene, så den bør være klar for det meste når den kommer.

Den bygges altså i en ny fabrikk i Wales, og den blir Aston Martins «Home of Electrification». Det vil si at de kommende elbilene skal bygges der, og den første er planlagt allerede til neste år ‒ en elektrisk versjon av Rapide kalt Rapide E.

Planen er deretter en helt ny elektrisk serie kalt Lagonda.

Denne bilen skal etter planen i produksjon i 2021, og ble vist fram under Genève Motor Show tidligere i år. Bilen med de usannsynlige linjene skal ifølge AM «revolusjonere bilverden» med en rekke teknologiske go’biter, og skal også få et avansert elektrisk drivverk.

Her er den:

Det eneste vi vet om Lagonda foruten at det er en elektrisk crossover er at den får firehjulsdrift.

DBX er på sin side planlagt lansert i slutten av 2019, og foreløpig holder Aston Martin kortene tett til brystet angående spesifikasjoner.

Men vi snakker tross alt om James Bonds favorittmerke, så vi forventer utstyr fra den øverste hylla. Men raketter og utskytningsseter er vel å be om for mye?

Her er flere bilder av Aston Martin DBX:

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker