- Annonse -
HjemMotorsportVettel forlater Ferrari

Vettel forlater Ferrari

For de som har sett den populære serien «Formula 1» på Netflix kommer det kanskje ikke som en gedigen overraskelse at Sebastian Vettel nå forlater Ferrari.

Det kommer stadig nye såkalte sports-dokumentarer, hvor film-makerne følger spesielle lag eller personer tett over en lengre periode.

- Annonse -

Blant Netflix’s aller mest populære serier finner vi nå tre slike, Michael Jordans siste dans, Sunderlands kamp for å overleve og sirkuset som er i formel 1.

Sistnevnte har foreløpig kommet i to sesonger, og i den andre fikk vi også et blikk bak kulissene hos verdens mest berømte F1-lag ‒ Ferrari.

Scuderia Ferrari jakter desperat på sin første fører-tittel siden 2007, og selv om de har kommet nært noen ganger har alltid Mercedes dukket opp som et troll og til slutt stukket av med den gjeveste tittelen.

Mannen som skulle sørge for å lede Ferrari inn i en ny æra var Sebastian Vettel, som ble den yngste til å ta både beste startspor og vinne et formel 1-løp da han gjorde begge tingene i 2008. De rekordene er senere slått av Max Verstappen.

- Annonse -

En rekord som derimot ikke er slått er den tyskeren har som yngste verdensmester. Vettel tok nemlig sin første av fire titler på rad i 2010, og den gang kjørte han for Red Bull Racing ‒ teamet Verstappen nå kjører for.

Ferrari er altså ganske så desperat etter en ny verdensmester, noe som er forståelig nok ettersom de er det største laget.

Så før 2015-sesongen sikret de seg Vettel, den beste føreren de fire foregående årene. Men for Vettel kunne ikke timingen vært særlig dårligere.

Mercedes gjorde comeback i formel 1 det samme året Vettel sikret seg sitt første mesterskap, og etter fire «prøve-år» med kongen Michael Schumacher som mentor de tre første hadde det tyske laget endelig løst koden foran 2015-sesongen.

- Annonse -

De var suverene, og har siden rasket med seg alle titlene både for førere og lag. De er altså det Ferrari var i store deler av 2000-tallet.

Schumacher, som tok fem VM-titler for Ferrari fra 2000 til 2004, ble for øvrig erstattet av en ung, lovende brite kalt Lewis Hamilton.

For Vettels del ble det dermed en svært vanskelig oppgave, og selv om han kom nært både i 2017 og 2018 måtte han til slutt se seg slått av Mercedes-fører Hamilton begge årene.

Før fjorårets sesong bestemte Ferrari seg for å gjøre endringer, og hentet inn det store talentet Charles Leclerc fra Monaco som lagkamerat til Vettel.

Det ble aldri en suksess.

Vettel merket presset fra den da 21 år gamle føreren, og gjorde flere førerfeil enn tidligere. 32-åringen gjennomførte sin dårligste sesong siden 2008, og endte på en skuffende 5. plass med kun én seier.

Leclerc ble nummer fire, og vant to VM-runder. Læregutten hadde overgått mesteren, og rollene var snudd.

Som Netflix-dokumentaren viser var Vettel misfornøyd med situasjonen, og trivdes åpenbart ikke veldig godt.

Så det kommer ikke som en bombe at Vettel og Ferrari nå har bestemt seg for å skille lag etter 2020-sesongen som fortsatt ikke har kommet i gang.

‒ Vi tok denne avgjørelsen sammen med Sebastian, og vi tror det er den beste løsningen for begge, sier lagleder Mattia Binotto hos Ferrari.

‒ Det var ikke et lett skritt å ta, gitt Sebastians verdi både som fører og person. Det var ingen spesifikk grunn til denne avgjørelsen, men vi fant ut at det beste for oss begge var å fortsette vår reise på forskjellige veier for å nå våre respektive mål.

Vettel har alltid vært godt likt i formel 1-sirkuset, og var tross varierende resultater ganske populær blant Ferrari-fansen.

‒ Forholdet mitt til Scuderia Ferrari ender på slutten av 2020, sier Vettel.

‒ I denne sporten må det være perfekt harmoni om man skal oppnå det maksimale, og jeg og laget har innsett at det ikke lenger er en felles vilje til å fortsette sammen utover denne sesongen. Det økonomiske aspekter hadde ingenting å si; det er ikke min måte å tenke på, og det vil aldri bli det.

Korona-smitten har altså utsatt formel 1-sesongen, og satt alt på vent.

‒ Det som har skjedd de siste månedene har fått mange av oss til å reflektere over hva som virkelig er prioriteringene i livet. Selv har jeg hatt tid til å reflektere over hva som virkelig er essensielt for framtiden min, sier Vettel.

Det er altså ikke Ferrari, men selv om tyskeren snart runder 33 år blir han neppe arbeidsledig. Hvor Vettel eventuelt ender opp er ikke klart. Ei heller hvem som skal erstatte han i Ferrari.

Formel 1’s planer for 2020-sesong er å få gjennomført så mange løp som mulig, med en foreløpig planlagt oppstart i Østerrike 3. juli og avslutte med to runder så sent som i desember.

Så Vettel vil mest sannsynlig få en mulighet til hos den steilende hesten. Kan han avslutte som en ekte mester?

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Dette er Ken Blocks nye leketøy, en helelektrisk Audi S1 e-tron quattro. (Fotos: Audi)

Ken Blocks særs spesielle Audi e-tron er klar

Stuntfører Ken Block går elektrisk i en ny serie kalt Electrikhana, og han har litt av en elbil på...
Bilene er i ferd med å vokse ut av dagens parkeringsplasser. (Foto: Bil24)

Bilene vokser ut av parkeringsplassene

Størrelsen på parkeringsplasser tar utgangspunkt i eldre biler, og nå skal regelverket gjennomgås. Resultatet blir mest sannsynlig bredere parkeringsplasser. Bilene...
Dårlige veier kan sette førerassistentene ut av spill. (Fotos: NAF)

Moderne støttesystemer slås ut av dårlige norske veier

På enkelte strekninger er veistandarden så dårlig at den til og med setter de livsviktige førerassistentene i moderne biler...
De første helt førerløse robotaxiene i Kina er nå på plass. (Fotos: Baidu)

Første førerløse robotaxier i Kina

Et lite steg for Baidu, et stort sprang for bilverden? Se video. Mange selskaper og bilprodusenter utvikler selvkjørende biler, og...
Nico Rosberg har fått den aller første kundebilen av Rimac Nevera, kanskje aller verdens råeste serieproduserte bil. (Fotos: Rimac)

Rosberg fikk utlevert første Rimac Nevera

Hva er mer passende enn at en formel 1-verdensmester får det første eksemplaret av kanskje verdens raskeste serieproduserte bil?...
Nio Norge åpner sin andre batteribytte-stasjon i neste uke, og denne befinner seg i Vestby rundt fire mil sør for Oslo. (Fotos: Nio Norge)

Nio åpner sin andre batteribytte-stasjon

Den andre byttestasjonen i Norge, og dermed også i Europa, blir i Vestby rundt fire mil fra Oslo i...
Dette er en helt unik Ford Mustang 1964-modell. (Fotos: Ringbrothers)

En helt ny Ford Mustang 1964-modell

Ringbrothers tar modifisering av eldre biler et hakk lenger enn de fleste, noe denne unike, nye 58-åringen er et...
Porsche har faktisk laget en toppløs Cayenne, men da mener vi også én! (Fotos: Porsche)

Her er den toppløse Porsche Cayenne, men…

Det finnes kun denne ene utgaven, og den kan ikke en gang kjøres på veiene. Porsche tok svært så seriøst...
Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her