Som vanlig leder Max Verstappen an, selv i biler uten motorer. (Fotos: Bruno Destombes, Red Bull Content Pool)

Max verdens raskeste ‒ også i en Olabil

Max Verstappen viste ingen nåde da F1-stjerner varmet opp til Canada Grand Prix med et Olabil-løp. Se video.


Canada Grand Prix ble et av årets høydepunkter så langt i Formel 1-sesogen, og det takket være et skiftende vær og til dels såpeglatte veier. Og det er kanskje ikke noe rart at Max Verstappen kom seirende ut av det hele?

Det nederlandske Red Bull-esset hadde nemlig tjuvtrent på akkurat såpeforhold i forkant av løpet, som han vant foran britene Lando Norris hos McLaren og George Russel i en Mercedes. 

Hva med forhåndsfavorittene Ferrari? Vel, de var Bambi på glattisen, og verken Carlos Sainz eller Charles Leclerc kom seg til mål. Så ja, de må nok bruke litt ekstra såpe for å vaske skuffelsen av seg. 

Og duoen burde kanskje hatt samme oppkjøring som Verstappen, som varmet opp med et såkalt såpeboks-løp. Jepp, et ekte Olabil-løp på en bane som også hadde sitt såpeparti.

For å skape blest arrangerer Red Bull som kjent en masse rare og morsomme løp, og har nå gjennomført det som må være tidenes stjernetunge Olabil-løp. På startstreken var det nemlig fire F1-førere, alle selvsagt fra Red Bull. 

De to på førstelaget til leskedrikken, Max Verstappen og Sergio Perez, og Daniel Ricciardo og Yuki Tsunoda fra RB Honda-laget. 

De fire fant veien til Olympiaparken i Montreal, hvor det var laget en spesiell såpeboks-bane som de måtte takle. Der måtte de ta seg av det store kanadiske krysset, en såpeaktig snøstorm, komme seg helberget gjennom en sjikane og forsere et par saftig kamelpukler. 

Og ja, det var skummelt. Sjekk nemlig hva Ricciardo sa:

‒ Jeg har aldri kjørt et såpeboks-løp før. Null hestekrefter var skumlere enn 700 hestekrefter! Vi hadde vektdiskusjonen i begynnelsen og sa at Max ville ha fordelen over meg, også Checo (Perez) og Yuki – vi hadde rett!

For det gikk nemlig slik det pleier å gjøre når F1-stjernene kjører mot hverandre. Først Max Verstappen, så resten av røkla.

‒ Når alle er i samme såpeboks, er det ikke så stor forskjell, den tyngste har vanligvis en liten fordel, og jeg tror jeg var den tyngste av de fire, så du vet, når du går nedoverbakke, er det litt av en fordel, konkluderer Verstappen. 

Lagkamerat Perez vil helt sikkert glemme Canada raskest mulig. En skuffende kvalifisering ble fulgt opp av et brutt løp, og han kan heller ikke trøste med Olabil-løpet. Der kom han seg aldri til finalen. 

‒ Det var gøy, litt hektisk. Dessverre klarte jeg ikke å hoppe, jeg prøvde virkelig mitt beste, men jeg kunne bare ikke forlate bakken så mye som jeg ønsket, sier meksikaneren.

‒ Jeg visste at det kom til å stå mellom Max og Daniel, på grunn av vekten og nedoverbakke. Jeg kunne fortalt deg at den som kom til å tape var Yuki, fordi han er ganske mye lettere enn selv meg!

Vel, da er det kanskje på tide å se løpet?

Her har du fire stjerner fra Formel 1 i det motsatte av det som er verdens mest avanserte kjøremaskiner, nemlig verdens minst avanserte ‒ Olabiler. 

Les også:

Debatt

Les mer om:

Motorsport Red Bull