Annonse
Hjem Elbiler Sverige vurderer å forby salg av Tesla

Sverige vurderer å forby salg av Tesla

Det er den svenske transportstyrelsen som nå vurderer å stoppe salg av Tesla i Sverige i 6 måneder.  Grunnen er at Tesla oppdaterer bilenes sikkerhetssystem trådløst via nettet.  

Det er Svenska Dagbladet som melder dette.

Tesla sin Modell S ble i 2005 utstyrt med autopilot som gjør det mulig for bilen å kjøre selv under enkelte forhold.  Det Tesla derimot ikke har gjort, ifølge Transportstyrelsen er å få sikkerhetstestet dette systemet.  Det strider da mot europeiske regler som krever at alle biler skal gjennomgå denne sikkerhetstesten.

Alle nye biler blir typegodkjent før de blir godkjent før salg.  Problemet for Tesla er at dette systemet ble installert gjennom en software oppdatering i ettertid.  Da mener Transportstyrelsen at slike oppdateringer må typegodkjennes før de tas i bruk.

Elon Musk sier at han har finasiell støtte fra Saudi-Arabia. (Foto: Tesla)
Elon Musk Foto: Tesla

Saken fortsetter under Annonsen

 

– Det er en klausul i lovverket som gjør at Sverige må stoppe salget av Tesla-biler i et halvt år hvis det foreligger en alvorlig sikkerhetsrisiko, sier Anders Gunneriusson i den svenske Transportstyrelsen til SVD.

Denne klausulen velger nå den svenske Transportstyrelsen nå å benytte seg av ifølge Svenska Dagbladet.

Det har vært flere ulykker med Tesla sin autopilot, og det verserer flere eksempler på dette på YouTube. Ifølge SVD mener den svenske transportstyrelsen at Teslabilene ikke fungerer i henhold til typegodkjennelsene.

– Vi synes godkjennelsen som ble gitt, strider mot lovverket, sier Gunneriussen til SVD.

Tesla skal starte salget av sin nye Model 3 i Sverige nå i februar, med levering fra juni måned.  Denne saken kan derfor få store konsekvenser for Tesla i Sverige om transportstyrelsen gjør alvor av sine trusler.

Les også: Tesla skal knipe parkeringsbulkerne
Les også: Tesla viser Model 3 på snø
Les også: Tesla dropper de minste batteriene
Les også: Se hvor fort en Tesla bygges

Følg bil24 på Facebook

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker