Annonse
HjemMotorsportSkygg unna, her kommer en formel 1-bil

Skygg unna, her kommer en formel 1-bil

Det første Dutch Grand Prix på 35 år skulle opprinnelig vært kjørt i helga, og den store hjemmefavoritten trøstet seg på en noe uvanlig måte. Se video.

Spør du nederlenderne om hvem som er nasjonens aller største idrettshelt, så er svaret ganske så samstemt. Nei, det er verken skøyteløperen Sven Kramer, syklisten Tom Dumoulin eller noen av fotballproffene, men en mann ved navn Max Verstappen.

Han er et av tidenes største formel 1-talenter, og vant allerede sin første VM-runde som 18-åring. Verstappen holder for tiden åtte «første»-rekorder i verdens største motorsport, inkludert som yngste førere (17 år) og den yngste vinneren.

Nå har Nederland hatt en rekke formel 1-førere før unge Verstappen slo igjennom i 2014, deriblant Jos Vertstappen ‒ far til Max.

Men ingen har vært i nærheten av suksessen til den nåværende Aston Martin Red Bull-føreren, noe som har ført til en stjernestatus uten like i sitt eget hjemland.

Saken fortsetter under Annonsen

Faktisk er Verstappen nå så populær at formel 1-sirkuset har bestemt seg for å gjenintrodusere Dutch Grand Prix.

Runden var et fast innslag i formel 1 fram til 1985, men forsvant deretter fra kalenderen. Men nå valfarter altså de oransjekledde gærne nederlenderne til sporten, og formel 1 har selvsagt sett potensialet av å ha et løp i Nederland.

Dermed bestemte de seg for å gjenintrodusere Dutch Grand Prix, til stor glede for fansen ‒ og Verstappen selv.

For dette skulle selvsagt vært årets høydepunkt for føreren, men formel 1 er satt på vent nå som korona-epidemien er over oss.

Verstappen tok med seg lagkamerat Alexander Albon for å døyve skuffelsen på en noe spesiell måte.

Nemlig en aldri så liten kjøretur til formel 1-banen Zandvoort ‒ i formel 1-bilene Red Bull Racing RB7 og RB8.

Turen startet i havne i Rotterdam, deretter gjennom kjent nederlandsk vindmølle-landskap og innom en blomsterfabrikk, gjennom bygatene i Haag og langs en strand hvor den store motocross-stjernen Jeffrey Herlings også dukket opp, og til slutt nådde de Zandvoort-banen hvor bilene trives aller best.

‒ Hvis vi ikke kan kjøre racing, er det veldig flott å gi noe tilbake til fansen, sier Verstappen.

‒ Det er veldig kult å vise alle litt av Holland med denne kjøreturen. Normalt ser du bare F1-biler på en racerbane, men vi gjør gjerne gærne ting på snø, og på stranden.

Stuntet er selvsagt et ørlite plaster på såret til fansen, men de vil helst se ekte racing.

‒ Selvfølgelig ser vi fram til at det blir trygt å kjøre racing igjen. Vi gledet oss veldig til å ha et Grand Prix i Nederland, men forhåpentligvis blir det mulig å kjøre løpe senere i år, sier Verstappen.

I mellomtiden er det noe utrygt på de vanlige veiene, for man vet aldri hvor Red Bull-bilene dukker opp.

Som for eksempel i Nederland:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse