Annonse
HjemNyheterLanserte ny Kia Sorento

Lanserte ny Kia Sorento

Kia har oppdatert sin største SUV-modell, og Sorento kommer nå i 4. generasjon.

Rett skal være rett, for Kia har faktisk en SUV som er enda større enn Sorento. Den heter Telluride, og er noe så sjelden som en amerikansk-designet Kia. Den hører altså hjemme i USA, nasjonen som elsker digre biler.

Telluride er 4,98 meter lang og nesten to meter bred, men den finnes altså ikke i Europa.

Her er Sorento flaggskipet blant Kias SUV-modeller, og denne blir nå ganske så ny.

Saken fortsetter under Annonsen

Kommende generasjon av Sorento har vokst med 10 mm i lengden, og måler nå 4,81 meter i lengden og 1,90 meter i bredden, og takket være en ny plattform har akselavstanden vokst med 35 mm til 2,81 meter. Det betyr som kjent enda bedre innvendig plass.

Også den bakerste plassen har est ut, og med sju seter byr bagasjerommet på 821 liter og som 5-seters er den på hele 910 liter avhengig av spesifikasjonene.

Sorento har nå blitt voksen, og i sitt 18. år kommer den også for første gang som hybrider og med en masse førerassistenter og ny teknologi.

Fra start av vil 4. generasjon komme som en hybrid kombinert med en 1.6-liters turbomotor, og bensinmotoren kalt T-GDi har 180 hestekrefter og et dreiemoment på 265 Nm.

Denne kombineres med en elektrisk motor på 60 hk og 264 Nm, og total effekt for Sorento Hybrid blir 230 hk og 350 Nm.

Kia byr også på en dieselmotor med 202 hk og 440 Nm fra start av, og senere i 2020 kommer det også en ladbar hybrid som nok blir aktuell for mange.

Sorento ble oppdatert senest i 2016, men en rivende utvikling har gjort til at Kia allerede nå gjør det ganske så ny. Eller skal vi si helt ny?

For her har produsenten gått over det aller meste, inkludert design, drivverk, understell, kjøremoduser, teknologi, interiør og førerassistenter. Ja, de har til og med puttet inn et Bose-system som skal gi glassklar lyd til alle tre seteradene, og den er selvkjørende på nivå 2 hvor for eksempel filassistenten er med på laget helt opp til 180 km/t.

4. generasjonen av modellen som til nå har solgt en plass rundt tre million skal være på plass etter sommeren en gang, og det er nok mange som vurderer denne som også kommer med tre seterrader som sin neste bil.

Her kan du se hva de i så fall kan vente seg:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse