Annonse
Hjem Nyheter Laget eksklusiv versjon av eksklusiv modell

Laget eksklusiv versjon av eksklusiv modell

Cupra Ateca Limited Edition er som benevnelsen sier begrenset, og nå har ABT på plass en enda mer eksklusiv versjon.

Cupra kunne nylig feiret sin aller første egne modell, en stilig SUV kalt Formentor. Denne setter det relativt ferske merket virkelig på kartet, men dette er ikke den første modellen den sportslige produsenten kommer med.

Tidligere har de laget sine versjoner av Seat Leon og Leon Sportstourer, og ikke minst SUV-modellen Seat Ateca.

Ateca var den første bilen Cupra kom med under eget merket tilbake i 2018, og har siden blitt en ubetinget suksess. Det ble solgt hele 24.700 Cupra Ateca i fjor, mens Seat totalt signerte ut 98.500 Ateca-modeller.

Faktisk er Cupra så stolte over hva de fikk til med Ateca at de også har laget en spesialversjon, og Limited Edition skal kun lages i 1.999 eksemplarer.

Saken fortsetter under Annonsen

Her har Cupra satt på nye 20-tommers felger, nytt eksosanlegg, nye bremser og flere karbondetaljer, så denne blir det nok kamp om.

Men som det ikke er nok; nå har ABT Sportline også kastet seg over denne spesialversjonen. Og det betyr som kjent enda flere krefter.

Originalt sitter det 300 hestekrefter under panseret, men ABT har utviklet et sett som hever dette til solide 350 hk. Dreiemomentet går fra 400 Nm til småpene 440 Nm, og de har også økt toppfarten med 10 kilometer opp til 255 km/t.

De nye musklene kommer også til syne på sprinten, som ABT-versjonen klarer på akkurat 5 sekunder ‒ to tiendedeler raskere enn Cupra Ateca Limited Edition.

ABT har også senket denne slik at den er 25 til 30 mm nærmere bakken, og gitt den noen 20-tommers ABT-felger i glanset svart. Dekkene har profilen 235/30, så det skal iallfall ikke stå på grepet.

Så klarer du å få tak i en Ateca Limited Edition og ikke er helt fornøyd, så har ABT løsningen.

Og som vanlig er resultatet strålende ‒ bare sjekk selv i denne bildeserien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,964FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker