Annonse
Hjem Nyheter Karma klar for Sverige

Karma klar for Sverige

Bilmerket Karma kan spore sine røtter tilbake til Danmark, men den første skandinaviske importøren for det kinesiskeide merket finner vi i Sverige.

Karma har litt av en kulturell bakgrunn.

Merket stammer fra danske Henrik Fiskers mislykkede forsøk på å etablere et nytt bilmerke, og et kinesisk selskap kjøpte opp konkursboet etter den feilslåtte satsingen for noen år siden.

De har etablert seg i California, og holder for tiden på å utvikle modellen Revero GT, etterfølgeren til Revero.

Dette er en utvidet hybrid med en 3-sylindret BMW-motor skal virke som en generator for det elektriske drivverket.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen har en ren elektrisk rekkevidde på 128 kilometer, og settes forbrenningsmotoren i arbeid går denne opp til solide 580 kilometer.

Karma understreker at 3-sylinderen ikke skal på jobb før bilen runder 40 km/t, så inne i bysentrene er den helt utslippsfri.

Revero GT har hele 535 hestekrefter, og gjør 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Og vi snakker altså om en mer luksuriøs modell, og ikke en ren sportsbil.

Men planen er rene elbiler.

Nylig viste de fram et imponerende konsept kalt SC2, en elektrisk hyperbil med 1.100 hestekrefter og 0-100 km/t på 1,9 sekunder.

Så de har åpenbart peiling på rene elbiler også.

Revero GT skal altså komme til neste år, og med rene elbiler på gang tar de nå skikkelig sats.

Karma sikter seg inn på alle fem kontinentene, og har allerede åpnet en rekke forhandlere i USA, og annonsert nye forhandlere både i Sentral-Amerika, Nederland og Frankrike.

Nå står Skandinavia for tur.

Nærmer bestemt bilnasjonen her, Sverige.

Det er selskapet Callisma som ble opprettet i 2003 som skal stå sørge for at Karma får fotfeste i Sverige, og disse importerer og selger fra før av litt mer eksklusive biler og båter.

Men svenskene må til å begynne med nøye seg med en modell Karma allerede har tatt ut av produksjon, nemlig den originale Revero.

Dette er også en hybrid, og Callisma får et svært begrenset opplag av denne modellen som skal markere merkets ankomst «hjem» til Skandinavia.

Men i 2021 skal Karma starte på sitt helelektriske eventyr, og de lover mange nye modeller basert på en ny global elbil-plattform de utvikler som også skal til Sverige og resten av verden.

Og innen den tid har kanskje også Norge fått (god) Karma?

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker