Annonse
Hjem Nyheter Endelig, BMW!

Endelig, BMW!

Nesten 8 av 10 mobiltelefoner bruker Android som operativsystem. Det har BMW brydd seg lite om ‒ til nå.

Det finnes en nettside som heter Statcounter, og disse fører statistikk om nettrelaterte ting inkludert hvor mange som bruker de ulike operativsystemene for mobiltelefoner.

Der kan vi lese at Android eid av Google brukes av 75 prosent av mobilene, mens iOS eid av Apple benyttes i 22 prosent av smarttelefonene.

I rike Norge er det riktignok en annen historie, for her foretrekker folket iPhone med iOS. Faktisk har iOS en markedsandel på 54 prosent her hjemme, mens Android må nøye seg med 45 prosent.

Uansett, de fleste bilprodusentene har for lengst skjønt at det er smart å kunne tilby støtte til begge disse operativsystemene ‒ altså Android Auto og Apple CarPlay.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette gjør at brukerne kan koble seg til infotainment trådløst via mobiltelefonene, og de blir dermed integrert i bilens system.

BMW støtter Apple CarPlay, men også dette har skapt diskusjoner. For de har faktisk forlangt en årlig betaling for tjenesten, men dette har de nå endelig fjernet og brukerne slipper nå denne klønete abonnentsordringen.

De med Android-telefoner har uansett ikke hatt noen valg, for BMW har ikke støttet Android Auto.

Men nå har de sett lyset.

‒ Mange av kundene har understreket hvor viktig det er at de har Android Auto i en BMW, slik at de kan bruke en rekke kjente Android-smarttelefonfunksjoner trygt uten å bli distrahert fra veien, sier Peter Henrich hos BMW.

‒ Vi vil tilby denne tjenesten til våre kunder fra og med juli 2020.

Se der, ja!

Det betyr altså at det vil være mulig å koble Android-telefonen trådløst opp mot BMW’s system, og dermed få enkel tilgang til både musikk, media og meldings-apper.

Slik ser det ut:

Android Auto blir fullt integrert i den digitale cockpiten, og det åpner til og med for at informasjon kan vises på head-up-displayet på frontruten foran føreren.

Dette åpner også for bruk av Google Assistant, som er klar til å hjelpe til i de aller fleste situasjonene, foruten selve kjøring da.

BMW vil demonstrere Android Auto for første gang under den store CES-messen i Las Vegas i januar, og det vil altså være tilgjengelig fra juli i modeller som har BMW Operating System 7.0.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker