Annonse
Hjem Nyheter I år må bilen også pyntes

I år må bilen også pyntes

Årets 17. mai blir annerledes, og mange tradisjonelle tog blir erstattet av bilkortesjer. Da gjelder det å pynte bilen, men husk at flagget må festes skikkelig.

Det finnes organisasjoner og miljøvennlige partier som vil fjerne bilene helt, men pandemien verden står oppe i viser at det ikke er særlig smart.

Kollektivtransport og annen deling av transport er som kjent potensielle smittekilder, og stenges disse er det få alternativer igjen til å forflytte seg over lengre avstander.

I år blir da også mange tradisjonelle tog erstattet av bilkortesjer på vår nasjonaldag, og da gjelder det også å pynte opp bilene. For som ingen vil se sjuskende kledde i toget, vil heller ingen se skitne biler i 17. mai-kortesjen.

Allerede tidlig denne uka begynte for eksempel Circel K å merke at trykket på vaskehallene tok seg opp, og de regner med en hektisk innspurt mot den store dagen.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ På søndag er det selveste nasjonaldagen. Selv om også denne blir annerledes i år, kommer nok mange likevel til å rydde og pynte hjemme og finne fram dress og bunad. Da vil vi gjerne ha en ren og pen bil også. Slik er det hvert år, påpeker Anders Hagen, bilvaskekspert i Circle K Norge.

17. mai 2020 blir altså et annerledes-år, og mange vil bytte ut det tradisjonelle toget med en biltur. Og mange vil altså utstyre bilene med flagg og annen pynt.

– Det er hyggelig å pynte bilen litt for 17. mai. Sørg bare for at flagg og annet du pynter bilen med er godt festet. Og avpass farten til pynten, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Det er også en tradisjon å pynte bilene med flagg og bjørkeris på 17. mai, men det er ikke lenger så enkelt som det en gang var. Grunnen er at den tradisjonelle grillen er i ferd med å forsvinne, og det kan bli en utfordring å få festet pynten.

‒ Uansett hvor du plasserer pynten på bilen, så er det viktig å feste det solid med strips eller lignende. Grunnen er enkelt og greit at det er farlig for omgivelsene dine om flagg og annen pynt løsner i fart, sier Sødal.

Han understreker også at man må være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner.

‒ Selv om du har gjort deg flid med å feste flaggene eller har et produkt med solide fester til vinduene eller lignende, så er det en fare for at det løsner om hastigheten blir for høy, understreker Sødal.

‒ Flagg som kommer fykende på motorveien eller landeveien er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta. Så avpass farten og bruk bilen helst i tettbygd strøk med lav fart når den er pyntet.

Så pynt deg selv, dine nærmeste ‒ og bilen, så kan du være med på å gjøre 2020-utgaven av 17. mai til en som ikke går i glemmeboka med det aller første.

Men la den nå ikke bli ødelagt av en oppripet bil.

‒ Det er fint med en pyntet og blank bil til 17. mai, men ditto kjedeligere om pynten lager riper og merker i lakken når hverdagen kommer igjen. Så vær nøye med pyntingen og få en strålende 17. mai, hilser Nils Sødal og NAF.

Slik gjør du bilen klar til 17. mai:

  • Fjern salt og asfaltrester som har festet seg på lakk og understell.
  • Vask vinduene slik at du ser godt i den skarpe vårsolen. Rene ruter og lykter er viktig for sikkerheten.
  • Vask bilen minst én gang i måneden, oftere om bilen blir svært mye i bruk.
  • Dersom bilen er svært skitten utvendig, velg en vask med avfetting.
  • Bruk låsolje på alle låser og silikon på gummilister dersom det er risiko for minusgrader der du bor.
  • Polering av bilen gir ekstra beskyttelse for lakken.

(Kilde: Circle K Norge)

Bilen må også skinne på nasjonaldagen, så gi den gjerne et bad. (Foto: Johnny Syversen, Circle K)
Bilen må også skinne på nasjonaldagen, så gi den gjerne et bad. (Foto: Johnny Syversen, Circle K)

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker