Annonse
Hjem Nyheter Giganten har landet

Giganten har landet

En ny versjon av Ford Explorer er endelig tilgjengelig, og den er råere enn noensinne.

Ford kan dette med store biler. I hjemlandet USA selger de faktisk to eksemplarer av F-serien i minuttet ‒ hver eneste dag hele året gjennom. Dette er pickuper, og som vi vet er slike normalt litt større enn vanlige personbiler.

F-150 blir da også litt for stor for Europa, så her tilbyr det amerikanske merket pickup-modellen Ranger som en erstatning.

Men Ford har flere store biler enn dette, og da tenker vi først og fremst på de mange varebilene og ikke minst de litt større SUV-modellene.

Den aller største av disse heter Explorer, og er den mest solgte SUV-modellen i Amerika. Dette er en velvoksen bil som er på over 5 meter, noe som betyr et stort innvendig rom med plass til sju seter.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå har Ford klar en ny versjon av Explorer, og denne gang kommer den som en ladbar hybrid.

‒ Nye Ford Explorer ladbar hybrid er den største og råeste SUV-en vi noen gang har tilbudt våre norske kunder, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

‒ Her er det god plass til 7 personer, alt av utstyr er standard, den kan trekke henger på 2.500 kilo og kjøre opptil 42 kilometer på ren elektrisitet. Dette er en drømme-SUV for Norge, slår han fast.

Fellestrekket med store biler er at de er tyngre (døh) enn mindre biler, og trenger dermed også mer motorkraft for å kunne gjøre jobben skikkelig.

Ford har plassert en 3.0-liters V6 EcoBoost-motor i den nye Explorer, og i kombinasjon med en elmotor får den dermed krefter som en sportsbil.

Systemeffekten er oppgitt til 457 hestekrefter, og dreiemomentet på 825 Nm bør gjøre det å trekke selv den største campingvognen til en lek med Exploreren.

Den er også utstyrt med en 10-trinns automatkasse. Ja, 10 trinn!

Dette er altså en ladbar hybrid, og batteriet er på 13,6 kWh og lades også av bilens bremseenergi. Den elektriske rekkevidden er oppgitt til 42 kilometer, og forbruket er på pene 0,31 liter på mila.

Batteriet lades til 100 prosent på under 6 timer via en vanlig veggkontakt, noe som gjør at den er fulladet og klar til innsats på morgenen.

Ford Norge tilbyr to versjoner av den ferske 6. generasjonen, begge som firehjulstrekk.

  • Den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line starter fra 887.500 kroner
  • For den luksuriøse Explorer Platinum vil prisen være fra 904.500 kroner

Nye Explorer har som vi forventer av moderne biler både diverse kjøremoduser og førerassistenter, ny teknologi og en berøringsskjerm.

Det er også verd å nevne en egenskap som bør passe ekstremt godt i vinterkalde Norge. Via FordPass-appen er det nemlig mulig å forvarme bilen om ladekabalen er plugget i, eller fjernstarte bilen når den ikke står til lading.

Men det som skiller denne fra de fleste andre SUV-modellene er altså størrelse, for dette er en stor bil.

Den er over 5 meter lang, 2 meter bred og nesten 2 meter høy, og dette åpner for tre seterader. Faktisk er det mulig å felle ned den bakerste raden elektrisk, og da åpner det seg også et vanvittig bagasjerom. Da måler det faktisk 2.274 liter, og holder ikke det har amerikanerne spandert ytterligere 123 liter med lagringsrom i kupéen.

Vi vet at amerikanerne også er opptatt av brukervennlighet, så Ford har stappet fem 12-volt-uttak og doble USB-porter både for 1. og 2. seterad inn i denne.

Og for ikke å glemme de 12 koppholderne. Jepp, et dusin koppholdere. Det må være i nærheten av verdensrekord.

De første eksemplarene av den giganten av en SUV har allerede ankommet Norge, og sjefen har stor tro på bilen.

‒ Med sin massive karisma, sin enestående tilstedeværelse på veien og med alt utstyr som standard er det egentlig bare valg av farge og eventuelt hengerfeste kunden trenger å tenke på. Vi garanterer at de får en helt unik SUV med kjøreglede, plass og krefter i massevis, lover Per Gunnar Berg.

Sjekk ut hvordan den ser ut i denne bildeserien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker