HjemMotorsportFormel 1 tilbake 5. juli

Formel 1 tilbake 5. juli

Vi nærmer oss nå en normalisering av hverdagen, noe som også betyr at idretten er på vei til å starte opp igjen. Og den største innen motorsport, formel 1, gjør seg klar til et hektisk halvår.

En pandemi slik som den vi nå opplever kommer selvsagt aldri på et bra tidspunkt, men timingen kunne knapt vært dårligere for formel 1.

I midten av mars skulle sirkuset ta fatt på 2020-sesongen, men da hadde også covid-19-smitten begynt å spre seg utover hele verden.

Bare dager før Australia Grand Prix måtte McLaren kaste inn håndkleet da et medlem av laget var smittet, og formel 1-arrangørene hadde ikke noe valg.

Saken fortsetter under Annonsen

Sesongåpning måtte avlyses, noe som skjedde to dager før kvalifiseringen til løpet skulle vært gjennomført.

Siden har det vært jobbet hektisk med å få gjennomført en sesong når karantene-tiltakene slippes opp, selv om noe runder allerede er avlyst. Årets høydepunkt, Monaco Grand Prix, er allerede kansellert, og det samme er åpningsrunden som skulle vært kjørt i Melbourne.

Årets kalender inneholdt opprinnelig rekordmange 22 runder, men nå setter formel 1 seg som mål å få arrangert mellom 15 og 18 runder fra juli til desember. Det kan bety formel 1-løp nesten hver eneste helg etter restarten i juli.

Dette blir ikke en vanlig sesong, og det skal kjøres to runder på flere av de samme banene. Det gjøres for å minske smitterisikoen med mindre reisevirksomhet og på samme tid kutte utgiftene. Grunnen er at løpene skal kjøres for tomme tribuner, og dermed trenger de ikke å ta hensyn til de som har kjøpt billetter.

Formel 1 har allerede stengt for betalende de første månedene, men håper at de også kan åpne for publikum rundt banen utover året. Men dette er altså svært så usikkert.

Kan Ferrari endelig snyte Mercedes for laurbærene? Et lite svar får vi 5. juli. (Foto: Ferrari)
Kan Ferrari endelig snyte Mercedes for laurbærene? Et lite svar får vi 5. juli. (Foto: Ferrari)

Det er foreløpig spikret åtte løp, og hvor to baner skal avvikles to runder ‒ Red Bull Ring i Østerrike og Silverstone i England.

Ellers skal formel 1 innom Ungarn, Spania, Belgia og Italia under den travle sesonginnledningen, som starter med trening 3. juli.

Det første løpet i Østerrike kjøres 5. juli, før det deretter skal kjøres ytterligere sju løp fram til og med 6. september. Altså åtte løp på 10 uker, og F1-fansen går dermed travle helger i møte.

Her er den reviderte kalenderen for den første perioden, og det skal altså etter planen arrangeres mange flere runder også etter dette.

  • 5. juli: Red Bull Ring, Østerrike
  • 12. juli: Red Bull Ring, Østerrike
  • 19. juli: Hungaroring, Ungarn
  • 2. august: Silverstone, Storbritannia
  • 9. august: Silverstone, Storbritannia
  • 16. august: Circuit de Barcelona-Catalunya, Spania
  • 30. august: Spa-Francorchamps, Belgia
  • 6. september: Monza, Italia

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse