Annonse
Hjem Nyheter En rødøyet Touareg-djevel

En rødøyet Touareg-djevel

Lei den bittelitt daffe Touareg-dieselen? Hva med en som kan by på 500 hestekrefter?

Ordet touareg kan høres ut som noe djevelsk, men slik er selvsagt ikke folkekjære Volkswagen. Nei, navnet til den storvokste SUV-modellen skal hinte til de nordafrikanske nomadene kalt tuareg på norsk, og dette gjeterfolket vandret langs de mange slettene på det afrikanske kontinentet.

Men det er uansett noen djevelsk av Touaregen som ABT nå viser oss.

Denne er basert på den 3. generasjonen av Touareg som Volkswagen kom med i fjor, og dette er en virkelig moderne SUV som blant annet har styring på bakhjulene og adaptive stabilisatorer.

Altså en perfekt bil for tunerne hos ABT.

Saken fortsetter under Annonsen

De har kastet seg over den sterke dieselversjonen med 422 hestekrefter, og har gjort den om til en skikkelig fjellgeit (eller hva det er som klatrer i det afrikanske fjellet).

Takket være ABT’s teknologiske kontroll-unit kalt ABT Engine Control (AEC) har kreftene økt til formidable 500 hk, og dreiemomentet øker med 70 Nm opp til solide 970 Nm.

Så ja, den originale er sterk så det holder, men ABT-versjonen er en okse.

ABT har også tenkt på de som kjører rundt i en Touareg med diesel-V6 på 286 hk, og her øker settet kreftene til 330 hk. Dreiemomentet går fra originalt 600 Nm og til 650 Nm, så den bør også kunne forsere de fleste hindringene.

For de som sitter med 3-literen som yter 231 hk har også ABT en aldri så liten nyhet, for de utvikler for tiden et sett til denne også som skal være klar i løpet av noen uker.

Som vanlig byr også ABT på spesialfelger, og den grå bilen avbildet over er skodd med 22-tommers ABT FR i «mystisk svart». Resultatet er jo oppsiktsvekkende.

De har også flere felger som er spesialtilpasset modellen, og kan også by på et lyssett til dørene som projiserer ABT-logoen på bakken under døra.

Akkurat det syns nok ikke alle er like kult, men uansett ser bilen ut som en tuareg-folket helt klart kunne kjørt om de hadde hatt kjøretøy ‒ noe de selvsagt ikke hadde.

Her er flere bilder:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker