Xpengs oppsiktsvekkende flaggskip klar for Norge

Snart setter Xpeng P7 kurs for Europa, og Norge blir første stoppested. Denne oppsiktsvekkende elbilen med et coupédesign er det all grunn til å se opp for.


Xpeng startet fornuftig nok sin globale satsing med å sende over en litt familievennlig crossover til Europa. Og da mer spesifikt Norge.

For det er vårt lille land langt oppe i nord som faktisk er det aller viktigste for Xpeng akkurat nå, så da merket som ble stiftet i 2014 leverte sin aller første elbil på det gamle kontinentet skjedde det av alle plasser i Asker.

G3 er en såkalt smart-SUV med en oppgitt rekkevidde på 451 kilometer og lades fra 30-80 prosent på 43 minutter, og har fått sin smartness gjennom ADAS-systemet Xpilot 2.5 og operativsystemet Xmart OS.

Bilens kanskje to store styrker er et ganske moderne design som tar utgangspunkt i en hainese-inspirert front, samt en konkurransedyktig startpris på langt under 400.000 kroner.

Xpeng G3 er altså på plass, og skal følges opp av en svært så interessant modell ‒ den langt mer sportsligere Xpeng P7.  

Nå vet vi ikke noe om spesifikasjonene til P7-versjonen som skal til Europa, men siden Norge har blitt et særs viktig land for Xpeng har iallfall importøren Zero Emission Mobility spilt inn sine krav til produsenten.

Det vi dog vet er hvordan den ser ut både på utsiden og innsiden, og ingen av delene demper iallfall forventningene til den kommende elbilen.

Sjekk dette designet:

Xpeng P7 er allerede på plass i Kina, hvor den er utstyrt med den siste utgaven av pilotpakken Xpilot, har en oppgitt rekkevidde på 706 kilometer via den urealistiske NEDC-syklusen og en startpris på under 300.000 kroner etter at subsidier er trukket fra. Til sammenligning starter den billigste G3 i Kina på rett under 200.000 kroner og har en oppgitt rekkevidde på 520 kilometer.

P7 gikk inn i produksjon i fjor sommer, og Xpeng har snart klar en Europa-versjon som setter kurs for Norge.

‒ Dette har vi gledet oss til lenge! Endelig er vi klare til å lansere Xpeng P7 i Norge, som første land i Europa, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility.

‒ Xpeng P7 er en av verdens mest høyteknologiske biler, og overgår det meste annet på markedet. Det flotte designet, den lange rekkevidden og den komfortable kjøreopplevelsen tror vi vil sørge for at dette blir en populær bil på det norske markedet.

Strømme kan fortelle at interessen for P7 har skutt i været etter at de lanserte G3, og det er kanskje ikke så rart.

For i tillegg til et coupédesign er dette en ganske avansert elbil, hvor hele 31 sensorer, hvorav 14 kameraer, 12 ultrasoniske sensorer og 5 millimeter bølge-radarer, skal sørge for å gjøre den ganske så selvkjørende, men det virker ikke som at Norge får bilene med den mest avanserte pilot-pakken.

Zero sier at den er utstyrt med Xpilot 2.5, mens den i Kina kan skilte med førerassistent-systemet Xpilot 3.0.

I likhet med G3 har også P7 Xpengs egenutviklet operativsystem Xmart OS, og dette åpner også for trådløse OTA-oppdateringer som gjør at bilen holder seg oppdatert.

‒ Vi har jobbet lenge med fabrikken for å velge de riktige modellene og spesifikasjonene tilpasset norske forhold, sier Strømme.

‒ Med Xpeng P7 får vi en større bredde i modellutvalget, og kan tilby kundene våre en romslig, sportslig og særdeles komfortabel bil. Det norske markedet driver elbilutviklingen globalt, og det har vært viktig for oss å lytte til kundene våre. Vi har derfor gått grundig til verks for å bruke erfaringer og tilbakemeldinger for å bli klare til lansering i Norge.

Hva det betyr vet vi altså ikke helt ennå, men Xpeng-sjefen selv ser uansett fram til å lansere bilen i Europa.

‒ Med lanseringen av Xpeng P7 i Norge er vår europeiske lansering virkelig i gang, sier He Xiaopeng, grunnlegger og styreleder i Xpeng Motors.

‒ Etterspørsel har vært stor både i Norge og i resten av Europa, og vi er godt rigget til å møte etterspørselen etter våre banebrytende biler.

Priser og spesifikasjonene blir snart tilgjengelig, men det som allerede er klart er at de første kundene vil få bilene i løpet av 2021.

Her er bilder av Xpeng P7:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter