Annonse
HjemElbilerXpeng Norge vil bli 3. størst på elbil

Xpeng Norge vil bli 3. størst på elbil

Xpeng skal bli et globalt merke. Det skal en satsing i Norge brøyte vei for, og det skal iallfall ikke stå på ambisjonene.

Tidligere denne uken ble Xpengs flaggskip, P7, vist fram for norsk presse. Dette er den andre modellen fra det hardtsatsende kinesiske merket som finner veien over havet, og følger dermed i hjulsporene til SUV-utgaven G3.

Men forventningene til den langt mer sportslig og coupéaktige P7 er nok større, og importøren bak Xpeng i Norge, XBI, var iallfall svært fornøyd under avdukingen.

‒ Samarbeidet med Xpeng er svært givende, og vi har sammen gledet oss til lanseringen av flaggskipmodell P7, sier Rune Gjerstad, daglig leder i XBI.

‒ Den fikk god respons fra journalistene i salen, og vi både håper og tror at dette vil bli en populær bil for norske kunder. Nå gleder vi oss til at nye kunder kan se og ikke minst prøvekjøre modellen hos alle våre 17 forhandlere.

Saken fortsetter under Annonsen

Utgaven som ble avduket var spesiell på flere måter. For det første hadde den en oppsiktsvekkende lakkfarge, og for det andre gikk dørene litt oppover i stedet for rett utover som er vanlig. Den kunne også skilte med et litt mer spesielt interiør.

Den kommer i begrenset antall, og er foreløpig kun tilgjengelig i Norge.

Spesialutgaven er kalt Xpeng P7 Wing Edition, og med vinger menes altså saksedørene.

‒ Det er skapt en helt egen signaturfarge for P7 Wing. Etter flere hundre blandeforsøk kom designerne frem til en spesiell grønnfarge, men den kan også leveres i Vibrant Red og Inky Black, sier Christian Hem, salgsdirektør i Xpeng Norge.

Xpeng er en av flere kinesiske merker som har sett over til Norge når de nå har fått globale ambisjoner, og merket har åpenbart dårlig tid.

‒ På bare noen få måneder har vi fått på plass en norsk organisasjon, vi har signert importøravtale med XBI, vi har åpnet hele 17 forhandlere og har 20 servicepunkt klare for eksisterende og nye Xpeng-kunder. Det tror jeg må være Norges-historiens raskeste etablering, mener Hem.

P7 blir altså den andre modellen tilgjengelig her i Norge, og det er også meldt inn nye modeller til neste år.

Når det kommer til antall solgte biler ligger Xpeng G3 langt bak de meste populære elbilene her i Norge, og denne listen toppes av Tesla Model 3 som har bikket over 9.000 registreringer så langt i år.

Det er nesten 30 ganger flere enn Xpeng G3, som ikke en gang er blant de 30 mest registrerte elbilene i Norge så langt i år.

Men det legger ikke en demper på ambisjonene til Xpeng Norge.

‒ Vi vil være topp-3 elbilprodusent på det norske markedet innen utgangen av 2025, sier daglig leder for Xpeng Norge, Elvis Cheng.

‒ Med de offensive planene vi har bør dette målet absolutt være innenfor rekkevidde. Vi jobber raskt og effektivt i Xpeng. Etableringen i Norge er ikke bare viktig for det norske markedet, det vil også bli vår spydspiss videre ut i både Skandinavia og Europa. Jeg gleder meg til fortsettelsen, det er masse spennende på gang.

Og en av modellene som skal sørge for et enda bedre fotfeste her hjemme, blir det nye flaggskipet Xpeng P7.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse