Annonse
HjemElbilerDenne representerer et mega-skritt for grønn bilproduksjon

Denne representerer et mega-skritt for grønn bilproduksjon

Volvo har vist fram verdens første kjøretøy laget uten bruk av fossilt stål, altså kun ved bruk av såkalt grønt stål.

Stål er en skikkelig versting nå som produsentene skal bli mer bærekraftig. Stålproduksjonen er nemlig en av hovedårsakene til at det skjer store CO2-utslipp under produksjonen, og dermed også en av hovedkildene til de globale CO2-utslippene.

Men det finnes ikke noen gode alternativer til dette viktige materialet, så dermed må stålprodusentene finne nye måter å lage dette på.

Og den gode nyheten er at det finnes løsninger.

BMW-gruppen har blant annet nylig inngått et samarbeid med den svenske oppstartsbedriften H2 Green Steel, og disse bruker hydrogen og kun grønn kraft fra fornybare energikilder til stålproduksjon.

Saken fortsetter under Annonsen

I Sverige befinner også Volvo-konsernet seg, disse som blant annet lager lastebiler. Også Volvo skal bli bærekraftig og mer miljøvennlig.

Volvo har allerede på plass en rekke elektriske lastebiler, og faktisk hele seks slike modeller ‒ Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL og Volvo VNR.

Disse er selvsagt snille mot lokalt miljø, men hva med produksjonen og det generelle utslippet? Jo, Volvo vil i likhet med BMW også satse på grønt stål, og slår både BMW og alle andre i verden når det kommer til et faktisk kjøretøy laget av grønt stål.

Denne er nemlig laget av fossilfritt stål:

Volvo har inngått et samarbeid med selskapet som tidligere het Svensk Stål, nå SSAB, og målet er mer miljøvennlig stål i både Volvo-produkter og kjøretøy.

Den svenske stålgiganten har i flere år forsket på hydrogenbasert stålproduksjon, og i august i fjor kunne de vise fram verdens første fossilfrie stålplate produsert ved et pilotanlegg i Luleå i Nord-Sverige.

Dette anlegget er et prosjekt mellom SSAB, det svenske gruveselskapet LKAB og den statlige strømprodusenten Vattenfall.

Dette var altså første steg mot et såkalt grønt stål, og nå er altså det aller første kjøretøyet med et slikt stål her.

Kjøretøyet ble vist fram i Göteborg tidligere denne måneden, og er en lastebærer til bruk i gruvedrift og steinbrudd.

‒ Å presentere det første kjøretøyet i verden laget av SSAB’s fossilfrie stål er en riktig milepæl. Vårt samarbeid med Volvo-konsernet viser at den grønne omstillingen er mulig og gir resultater, sier Martin Lindqvist, konsernsjef i SSAB.

‒ Sammen skal vi fortsette å dempe klimaavtrykket hele veien til sluttkunden, og på samme tid sikre at våre kunder får stål av beste kvalitet. Vi ser fram mot et fortsatt godt samarbeid med Volvo-konsernet innen forskning og utvikling for å lage enda flere fossilfrie stålprodukter.

Den lille lastebæreren til Volvo ser kanskje litt ubetydelig ut, men er altså et særs viktig produkt for kjøretøys-produsentene som nå må bli langt mer bærekraftig enn de tidligere har vært.

For denne er laget av grønt stål.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse