Annonse
HjemElbilerVolvos elbiler blir skinn-løse

Volvos elbiler blir skinn-løse

I bærekraftens tegn tar nå Volvo et grep sikkert mange setter pris på, for nå har de bestemt at alle elbilene skal komme uten skinn.

Ikke selg skinnet før bjørnen er skutt, heter det i et gammelt ordtak. Vel, Volvo har ikke tenkt å skyte noen dyr.

Svenskene vet nemlig at dyrehold er estimert til å være ansvarlig for rundt 14 prosent av de globale menneskeskapte klimagass-utslippene, og majoriteten av dette kommer fra storfeoppdrett.

Og siden Volvo har som mål å vise vei også for bærekraft, har de sammen med et britisk konsulentselskap utarbeidet en rapport som tar for seg materialvalg innen tekstilbransjen.

Der kommer det fram at designere over hele verden jobber hardt med å finne alternative og mer bærekraftige høykvalitetsmaterialer for å skape morgendagens luksusprodukter.

Saken fortsetter under Annonsen

Så Volvo skal nå bruke alternativer til skinn i sine elbiler, som bærekraftige høykvalitetsmaterialer laget av biobaserte og resirkulerte kilder.

Et eksempel på nye materialer er kalt Nordico, og er et nytt interiørmateriale utviklet av Volvo som er ganske så nordisk. For her består av tekstiler laget av resirkulert materiale som PET-flasker, biomateriale fra bærekraftige skoger i Sverige og Finland og korker resirkulert fra vinindustrien.

Dette materialet skal introduseres i neste generasjon Volvo-modeller.

Videre skal svenskene fortsette å tilby ullblandingsalternativer fra leverandører som er sertifisert for sin kildeansvarlighet, og dette skal gi mer og til slutt full sporbarhet og dyrevelferd i ullforsyningskjeden.

Volvo skal også dempe bruken av restprodukter fra dyr, som vanligvis brukes i eller ved produksjon av plast, gummi, smøremidler og lim ‒ enten som en del av materialet eller som en kjemikalie i produksjon eller behandling.

– Å være en framtidsrettet bilprodusent betyr at vi må adressere alle områder innen bærekraft, ikke bare CO2-utslipp, påpeker Stuart Templar, direktør for global bærekraft i Volvo Cars.

‒ Ansvarlig innkjøp er en viktig del av dette arbeidet, og dette inkluderer dyrevelferdshensyn. Å gå skinnfritt i våre rene elbiler er et godt grep for å adressere denne utfordringen.

Selv om elbilene nå blir skinnfrie, vil ikke Volvo gå så langt å si at de er veganske. Men de tar et etisk standpunkt for å hindre dyremishandling, og de håpet dette bidrar til å redusere etterspørselen etter materialer som inneholder animalske produkter.

‒ Det blir en utfordring å finne fullstendig dyrevennlige produkter og materialer, men det er ingen grunn til å unngå dette viktige temaet, mener Templar.

‒ Dette er en reise verdt å ta. En framtidsrettet og bærekraftig mentalitet betyr at vi tør å stille oss selv vanskelige spørsmål, og deretter jobber aktivt med å finne svarene.

Volvo var det første store tradisjonelle merket som sa at alle modellene skulle elektrifiseres, og har nå som mål at innen 2025 skal 25 prosent av materialet i nye Volvo-biler skal bestå av resirkulert og biobasert innhold. Da skal de også bruke 100 prosent fornybar energi.

Deretter er planen at Volvos virksomhet er fullstendig sirkulær og klimanøytral innen 2040, og da er nok skinnet i bilene noe bare de eldste kan fortelle barna historier om.

Les også:

1 kommentar

  1. Renault gjør jo det samme med sin ZOE. Der er det mange elementer av tekstiler produsert av PET-flasker.

    Stoffet er egentlig et resirkulert plastmateriale, PET, som det er laget tråder av. Disse er igjen tvinnet og raspet opp til å ha et stofflignende preg. 20 prosent av materialet er fra typiske tomflasker, mens 80 prosent av stoffet stammer fra resirkulerte setebelter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse