Annonse
HjemNyheterOppdager mange ikke-godkjente verksteder

Oppdager mange ikke-godkjente verksteder

Statens vegvesen har så langt i år oppdaget godt over 100 virksomheter som tilbyr verkstedtjenester uten å være godkjent, og ber bilistene være oppmerksomme.

Både verkstedsbransjen og bilpleiebransjen har slitt med aktører som ikke følger lover og regler, og selv om det går utover både de ansattes vilkår og skatteunndragelser under bilvasken er det straks langt mer alvorlig når bilene skal sjekkes og repareres.

– Godkjenningsordningen sikrer at verkstedene har rett kompetanse og utstyr slik at bilen din blir reparert trygt og sikkert, sier avdelingsdirektør Monika Omholt i Statens vegvesen.

‒ Sjekk derfor alltid at du leverer bilen din på et verksted som er godkjent.

For det er langt fra alle.

Saken fortsetter under Annonsen

Vegvesenet har for lengst tatt tak i problemet, og oppdager mange ikke-godkjente verksteder under sine kontroller. Hittil i år har de besøkt 112 virksomheter som tilbyr verkstedtjenester uten å være godkjent.

De sier at dette kan være alt fra virksomheter som har kunnskap og utstyr, men ikke papirarbeidet i orden, til de som opererer i garasjelokaler og med ulovlig arbeidskraft.

– Vi jobber hver dag for å unngå at det utføres verkstedtjenester av ikke-godkjente. Noen ganger er det informasjon og veiledning som skal til, men i grove tilfeller vil vi beordre øyeblikkelig stans i arbeidet og gi tvangsmulkt om de ikke følger opp. I verste fall kan vi også politianmelde, sier Omholt.

Vegvesenet sier at når de aksjonerer mot ulovlige verksteder gjøres det ofte i samarbeid med andre etater, for eksempel for å undersøke skatteunndragelser og lønns- og arbeidsforhold.

Statens vegvesen er også med i Treparts bransjeprogram for bilbransjen som jobber for en mer seriøs bilbransje.

Alle norske verksteder skal være godkjent av Vegvesenet, og på vegvesen.no/finnverksted finner du oversikt over alle godkjente verksteder i Norge.

(Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen)
(Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen)

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse