Annonse
HjemNyheterDen beste bilen til å dra campingvogn med

Den beste bilen til å dra campingvogn med

What Car? har kåret årets beste biler til å dra campingvogn, og har også funnet plass for en egen elbil-kategori.

Med høsten kommer også kåring til det britiske forbrukermagasinet What Car? rundt de beste bilene til å trekke vogner med, og vi er nå der.

De har som vanlig fått hjelp av ekspertene hos «The Camping and Caravanning Club», og sammen har de funnet de beste bilene i åtte kategorier samt en totalvinner.

Normalt er bilene som britene tester også tilgjengelig i Norge, men det kan selvsagt variere både når det kommer til drivverk og utstyr. Så helt overførbar blir ikke disse testene.

Uansett, målet er altså å finne de bilene som egner seg aller best til å dra campingvogner med på tur, og skal vi tro redaktøren til What Car? var det ganske raskt klar hva som var den aller beste.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Om du ser for deg et Venn-diagram med sirkler som representerer stabilitet, ytelse, praktisk og verdi, helt i midten, på det punktet hvor disse sirklene overlapper hverandre, finner du (Kia) Sorento, sier Steve Huntingford.

‒ Det er en betryggende bil å taue med, og trekker en stor vogn ganske så enkelt. Og Sorento kan håndtere det den står overfor fordi den har kraftige bremser, stabilitet for å takle et plutselig kjørefeltskifte og firehjulsdrift for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av ytelsen ‒ uansett vær.

Som om ikke det er nok, har Huntingford enda mer skryt til sammenlagtvinneren 2021.

‒ Sorento har også plass til voksne på alle de syv setene, og luftventiler for alle tre radene, mens de mange USB-portene i hele interiøret viser at Kia forstår hvordan moderne familier underholder seg selv på lange reiser.

Men redaktøren er ikke en ekte ekspert, men det er Ian Hewlett fra camping og caravan-klubben som satt i juryen.

‒ Ekspertpanelet var virkelig imponert over slepeegenskapene til årets deltakere. Det er viktig at bilister matcher den riktige bilen med campingvognen sin, og disse testene gir sjåfører en utmerket innsikt i ytelsen til de nyeste bilene på markedet, sier han.

Vi skal ta alle vinnerne, men vi har allerede annonsert at det finnes en elbil-kategori ‒ så la oss ta den med en gang.

Først og fremst må vi understreke at det ikke var voldsom kamp om akkurat denne tittelen. What Car? testet kun to elbiler, Polestar 2 og Volkswagen ID.4. I 2019 testet de også en Jaguar I-Pace, så det tar totalen opp i tre elbiler.

Og selv om Polestar 2 møtte en del utfordringer ‒ langt kortere rekkevidde når det henger en svær campingvogn bak, problemer med å montere de store spesialspeilene på de rammeløse sidespeilene og vanskeligheter med ladingen, var det også store pluss.

Elektrisk kraft har dreiemomentet i orden allerede fra null, så det å dra 1.500 kilo var rett og slett en lek for bilen med to elmotorer. Faktisk tok de tiden fra 48 km/t til 97 km/t, og det brukte den ganske så imponerende 4,8 sekunder på. Og vi snakker altså med en vogn hengende bakpå her.

Selv en Volkswagen ID.4 Pro Performance 77kWh 1st Edition kunne ikke stille opp mot dette, og dermed ble Polestar 2 kåret til den beste elbilen til å dra vogner med.

Testingen av bilene ble utført ved å matche kvalifiserte biler til campingvogner vektet til 85 prosent av bilens egenvekt eller den lovlige tauegrensen, avhengig av hvilke som var lavere. Bilene fikk deretter ballast for å simulere kjøring med passasjerer og bagasje.

Bilene med vognene ble deretter testet i unnamanøver, stabilitet i høye hastigheter og bakkestart, i tillegg så ekspertene på hvilke slepevennlige funksjoner bilene hadde ‒ for eksempel et stabilitetssystem for tilhengere.

Den aller beste ble altså Sorento, som selvsagt også vant den kategorien den tilhører. Og for norske vogn-entusiaster kan vi opplyse at den også er tilgjengelig i Norge, og Kia Norge tilbyr til og med en ladbar hybrid av Sorento her.

Her er alle de beste bilene til å trekke vogner 2021:

Beste slepebil for campingvogner 2021:

Kia Sorento 2.2 CRDi 3 DCT

Opptil 1.400 kg:

Seat Leon 1.0 eTSI SE Dynamic

1.400-1.549 kg:

Volkswagen Golf 2.0 TDI 150 R-Line DSG

1.550-1.699 kg:

Seat Ateca 2.0 TDI 150 Xperience DSG 4Drive

1.700-1.899 kg:

Volkswagen Passat Estate GTE Advance

1.900 kg+ (opptil 50.000 pund):

Kia Sorento 2.2 CRDi 3 DCT

1900 kg+ (mer enn 50.000 pund):

BMW X5 xDrive 45e M Sport

Elbil:

Polestar 2 Long Range Dual Motor

Pickup:

Ford Ranger 2.0 EcoBlue 213 hk Wildtrak

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse