Volvo bytter navn på biler som kommer både som en ren elbil og med forbrenningsmotor, så dermed blir XC40 til EX40. (Fotos: Volvo)

Volvo skifter navn på elbiler

For å forenkle hverdagen skal nå også de helelektriske utgavene av Volvo-modeller som også kommer som hybrider ha et navn som starter med bokstaven E.


Flere merker har modeller som både er tilgjengelig som en elbil og som en tradisjonell forbrenningsbil, men de fleste har gjort det enkelt å skille disse. Peugeot har for eksempel satte en E foran modell-navnet for å vise at dette er elbiler, som E-208, E-2008, E-308 og E-3008.

Nå forenkler også Volvo navnene til de helelektriske utgavene, og gir de samme bokstav-start som de rene elbilmodellene ‒ slik som EX30, EX90 og EM90 ‒ sistnevnte kun tilgjengelig i Kina.

Det betyr at elbilutgaven til XC40 får et nytt navn, og det samme gjør C40. De to blir dermed hetende EX40 og EC40, og EX40 er dermed kanskje litt forvirrende elbilen tidligere kjent som XC40.

Dette vil gjelde biler for modellåret 2025, og disse åpner Volvo opp for bestillinger av 1. mars.

Det betyr at Volvos elbilfamilie nå heter EX30, EX40, EC40, EX90 og EM90.

Dette gjør de som et ledd i planen om å bli et rent elbilmerke, og selv om de fortsatt har en vei å kjøre er de på vei dit. I fjor utgjorde elbilene 16 prosent av det globale salgsvolumet, og dette var en økning på 70 prosent målt mot 2022.

Og nå skal de få drahjelp av to spennende elbiler som er på vei ut på norske veier, EX30 og EX90, og Volvo sier flere nye modeller ventes i tiden framover. Og da kan vi forvente modellnavn som starter med E.

‒ Ved å samkjøre de første elbilene med resten av den elektriske porteføljen, forenkler vi valget for kundene, samtidig som vi fortsetter elektrifiseringen og oppdaterer hybridene, sier Bjørn Annwall, viseadministrerende direktør i Volvo Cars.

Volvo sier at XC40-navnet videreføres på plugin-hybrid- og fossilversjonen som ikke selges i Norge, og Recharge-navnet blir dermed fjernet. Utgavene skal nå kun bruke benevnelsen T6 og T8 Plug-In Hybrid, som indikerer ulik motorkraft.

Volvo sier at 2025-utgavene byr på flere nyheter.

EX40 og EC40 kommer som en ny og raskere Twin Performance-variant med 441 hk, en økning fra dagens 408 hk.

Det skal også komme Black Edition-utgaver for EX40 og EC40, og disse følger dermed i hjulsporene til XC60 Black Edition fra i fjor.

Her den litt skumle Volvo EC40 Black Edition:

Black Edition-modellene kommer i fargen Onyx Black, svart modellmerking, 20-tommers 5-eikers felger i høyglans sort og kullfarget interiør (valg mellom mikroteknologisk eller tekstilbasert), forklarer Volvo.

EC40 og EX40 vil som nå komme med Google infotainmentsystem, smarte lagringsløsninger og en elektrisk rekkevidde på opptil 583 kilometer for EC40 og opptil 576 kilometer for EX40, melder svenskene til slutt.

Se flere bilder av elbilene og ikke minst de svarte versjonene under lenkene. 

Les også:

Bildeserie
Debatt