Annonse
Hjem Nyheter Volkswagen med ny kompakt SUV

Volkswagen med ny kompakt SUV

Det kommer nå store nyheter fra Volkswagen, for de annonserer nemlig en helt ny kompakt SUV.

Av og til er det mulig å avsløre nye modeller som kommer til Europa lenge før de faktisk gjør det, men da må man være ekstra våken. Grunnen er at bilmerkene ofte produserer spesialversjoner i utvalgte land, og etter noen år dukker de også her i Europa.

Et godt eksempel på nettopp dette er Renault Arkana, en ganske stilig SUV i C-segmentet som ble laget i Moskva. Modellen var først og fremst øremerket Russland, men Renault åpnet også for deler av det asiatiske markedet.

Men det var europeerne lite imponert av, og Renault bukket til slutt under for presset og har nå på gang en europeisk versjon av modellen.

Et annet eksempel finner vi i Brasil.

Saken fortsetter under Annonsen

Der er, som flere andre plasser, Volkswagen den største bilprodusenten, og de har ikke laget færre enn 24 millioner i Brasil. Noen av de mest populære kjenner vi raskt igjen, Polo og T-Cross. Men andre er det langt verre med.

Slik som Volkswagen Nivus. For hva er det for slags bil?

Vel, det er ifølge Volkswagen den første smartbilen på markedet i Brasil, og modellen som kom i fjor kan skryte på seg at den er satt sammen på den kjente MQB-plattformen. Men den er også spesielt utviklet av og for regionen i Sør-Amerika, og slektningen til den nye Polo-modellen var aldri ment for Europa. Vel, trodde vi.

Grunnet suksessen i Brasil og den stigende populariteten til små SUV-modeller i Europa rydder nå Volkswagen vei for en bil basert på Nivsus som skal selges i Europa.

Denne er en såkalt CUV (Crossover Utility Vehicle) som kombinerer en høy sittestilling med et litt sportslig design, og har fått navnet Taigo. Og la oss slå det fast med en gang, dette er ikke en elbil.

Volkswagen skal utstyre Taigo med de ganske effektive TSI-motorene, og den skal også få LED-lys, en digital cockpit og en del førerassistenter ‒ som bilene i Europa jo må ha for å få 5 stjerner i Euro NCAP’s kollisjonstest.

Volkswagen har ikke sagt noe om denne annet enn at den faktisk skal produseres, mer bestemt i spanske Pamplona.

Men det vi vet er at Volkswagen Taigo har dårlig tid, for den skal ut på marked allerede senere i år. Om størrelsen blir omtrent som Nivsus blir den rundt 4,27 meter lang ‒ rundt det dagens T-Roc måler.

Mer spesifikke detaljer får vi nok ikke om så veldig lenge, for Volkswagen har ikke en gang gitt oss et bilde av den nye bilen ‒ kun noen illustrasjoner.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,122FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker