Annonse
Hjem Nyheter Verdens største stanser produksjonen

Verdens største stanser produksjonen

Verdens største bilprodusent, Volkswagen-gruppen, innfører midlertidig stans ved 14 produksjonslokaler grunnet corona-utbruddet.

Volkswagen-gruppen innfører nå de samme tiltakene som mange land og bedrifter allerede har innført, som å stenge kantiner og andre spisesteder, gjennomføre møter via video og har kansellert alle større begivenheter i tiden framover.

De har også innført 14 dagers karantene for de som kommer fra andre land, og ber folk som har muligheten til det å jobbe hjemmefra og at folk generelt unngår kontakt med andre.

Og de stenger ned produksjonslokaler rundt om i Europa.

Dette kommer etter at etterspørsel for nye biler har stupt, i tillegg til at risikoen for smitte via eksterne forsyningskjeder blir stadig større.

Saken fortsetter under Annonsen

Volkswagen-gruppen, som er verdens største produsent med 10,3 millioner biler i 2019, innfører midlertidig stopp ved 14 produksjonslokaler.

Dette inkluderer de tyske i Wolfsburg, Emden, Dresden, Osnabrück, Zwickau, samt Bratislava (Slovakia), Pamplona (Spania) og Palmela (Portugal). I tillegg stenges også komponentfabrikkene i tyske Brunswick, Chemnitz, Hanover, Kassel, Salzgitter og Sitech.

Importøren Harald A. Møller sier at de følger opp berørte kunder sammen med det norske forhandlerapparatet.

‒ Vi har foreløpig ikke fått full oversikt over hvordan dette påvirker enkeltkunder i vårt marked, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller.

‒ Vi kommer fremover til å kartlegge dette, og følge opp hver enkelt kunde som kan oppleve forsinkelser. Vi har biler på lager i Norge og biler produsert og på vei til Norge, og slik situasjonen er nå kan disse utleveres som planlagt via forhandlerapparatet vårt.

I utgangspunktet stenger Volkswagen-gruppen ned produksjonen i to uker.

‒ Situasjonen er uoversiktlig, men vi lover kundene våre en så god oppfølging som mulig hele veien. Samtidig har vi satt inn flere tiltak som gjør at vi kan opprettholde drift i forhandlerapparatet vårt, hvor deler av virksomheten er definert som samfunnskritisk av norske myndigheter, sier Hekneby.

Den midlertidige stansen påvirker merkene Volkswagen, Seat, Audi og Skoda, og det norske forhandlernettverket vil følge opp kunder som har bestilt kjøretøy som opprinnelig skal produseres i det aktuelle tidsrommet.

Verdens nest største produsent er Toyota-gruppen, og i likhet med den tyske gruppen kommer de nå med tiltak knyttet til corona.

Toyota vil gradvis lukke de fleste fabrikkene i Europa, inkludert Onnaing (Frankrike, allerede stoppet), Burnaston og Deeside (Storbritannia), Kolin (Tsjekkia), Walbrzych og Jelcz-Laskowice (Polen) og Sakarya (Tyrkia).

Den japanske produsenten opplyser at kritiske prosesser som å levere deler til biler vil fortsette, mens Toyotas og Lexus’ bilforhandlere og verksteder i Norge holder åpne og er tilgjengelige for kunder.

De fleste bilprodusentene i Europa påvirkes nå av corona-utbruddet, og andre store aktører som den franske PSA-gruppen og Ford Europa har i likhet med Volkswagen-gruppen stanset all produksjon i sine europeiske fabrikker.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker