- Annonse -
HjemMotorsportTredje F1-verdensmester inn i Extreme E

Tredje F1-verdensmester inn i Extreme E

Prestisjen når nå taknivået i Extreme E, for nå har også Jenson Button meldt sin ankomst i denne ekstraordinære rallyserien.

Vi trodde ærlig talt at Extreme E hadde satt punktum for team som skal delta på det vanvittige eventyret serien skal by på, for nå er det bare drøyt to måneder til det hele braker løs med noe så snodig som et lydløst brak. 4. april retter de ekstreme elbilene kursen for ørken i Saudi Arabia, hvor den første av i alt fem runder skal kjøres.

- Annonse -

Men vi burde kanskje lagt merke til at Jenson Button ikke var å finne verken som eier eller fører, for er det en som elsker nye utfordringer er det nettopp briten.

Button tok en sensasjonell VM-tittel i formel 1 for Brawn i 2009, laget som faktisk var forløperen til Mercedes-laget som har dominert fryktelig.

Etter den sensasjonelle tittelen ville Mercedes kjøpe opp laget som stammet fra Hondas satsing i formel 1, og gi Button en ny lagkamerat i tyske Nico Rosberg. Det er et poeng vi snart kommer til.

Button likte ikke planene, og forlot laget.

- Annonse -

Han kjørte deretter for McLaren til 2017, og har siden gjort en masse andre sprell.

Button har deltatt på langdistanse-VM, Le Mans 24-timer, British GT og Super GT, som han for øvrig vant med Team Kunimitsu i 2018.

Og selv om han har fokusert mye på banekjøring, har han rallycross i DNA’et. Han avdøde far John Button var en velkjent rallycrossfører på 1970- og 80-tallet, og ble blant annet nummer to i det britiske rallycrossmesterskapet i 1976.

Jenson selv testet ut grusrally senest i 2019 da han deltok på det berømte Baja 1000, hvor utfordrende terreng kombineres med Californias stekende sol.

- Annonse -

Nå har han meldt ankomst i noe av det mest spennende motorsporten noensinne har prøvd seg på, nemlig Extreme E.

Denne serien skal sette fokus på klimaendringene, og skal kjøres på de mest utsatte områdene rundt om på kloden. Her skal deltakerne kjøre ørkenetappe, havetappe, arktisketappe, regnskogetappe og isbreetappe ‒ alt i bærekraftens tegn.

Etter ørkenen i Saudi Arabia venter havetappen ved Lac Rose i Senegal, den arktiske etappen kjøres på Grønland, regnskogetappen er selvsagt i Amazonas og til slutt isbreetappen som finner sted i Argentina i desember.

I og med at vi har en koronapandemi gående er kanskje ikke 2021 det smarteste året å kjøre i gang en ny motorsportserie, men ingen tilskuere er ikke noe problem for Extreme E. Her skal det kjøres på så fjerne strøk at de i utgangspunktet ikke hadde tatt høyde for tilskuere, men serien er designet for filmformatet og dramatikken skal vises på skjermene.

Og det blir en vanvittig kamp om å vinne, for her finner vi tre formel 1-verdensmestere med hvert sitt team.

Først ute var Lewis Hamilton med sitt lag som heter X44, etter hans startnummer i F1. Her er den kvinnelige føreren Christina Gutierrez og den mannlige selveste Sebastien Loeb.

Det laget får konkurranse fra Hamiltons tidligere lagkamerat i Mercedes, Nico Rosberg. Tyskerens lag heter Rosberg Xtreme Racing, og har førerne Molly Taylor og Petter Solbergs lagkamerat fra hans glansdager i rallycross-VM, svenske Johan Kristoffersson.

Og nå har altså Jenson Button meldt sin ankomst, og her heter laget JBXE. Og briten nøyer seg ikke bare med å eie laget, han skal også kjøre selv. Hvem han får med seg som kvinnelig fører er ikke klart.

‒ Jeg er begeistret for å ønske velkommen til et annet stort navn i motorsportsverdenen i Jenson Button, sier grunnlegger Alejandro Agag.

‒ Han er en av de mest populære førerne i bransjen, og Extreme E vil gi han muligheten til å leve ut en av hans langvarige lidenskaper ‒ å konkurrere på høyeste nivå i terrengkjøring.

Button selv er minst like lykkelig.

‒ JBXE har lenge vært på horisonten, så jeg er både glad og stolt over å kunngjøre laget og deltakelsen i det første Extreme E-mesterskapet.

‒ Jeg ble smittet av terrengkjøring-basillen for noen år tilbake, noe gjorde at jeg opprettet mitt eget lag i noen få løp, inkludert Mint 400 og til og med Baja 1000. Og jeg elsket det virkelig. Det var omtrent på samme tid som jeg hørte om planene til Extreme E, og hva Alejandro Agag, Ali Russell og teamet har klart å lage er intet mindre enn utrolig.

Andreas Bakkerud var en av de opprinnelige førerne som gjennomgikk Extreme E-tester, men det er nå bare en åpen plass for de mannlige førerne. Samtlige team minus Team Techeetah som har vunnet flere mesterskap i formel E har annonserte sine mannlige førere, så det ser dessverre ut som toget har gått for Bakkerud i denne omgang.

I tillegg til Kristoffersson skal også svenske Mattias Ekström og Timmy Hansen delta i Extreme E som førere, så vi har om ikke annet noen skandinaviske innslag i den spektakulære nye motorsportserien.

Og så får vi jo en formidabel duell mellom tre formel 1-verdensmestere, og de vil nok gjøre hva de kan for å komme seirende ut av dette.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Norge har en av verdens høyeste drivstoffpriser, men våre folkevalgte har foreløpig ikke brydd seg om det. (Foto: NAF)

Tre av fire i distriktene sliter nå med høye pumpepriser

Mens Norge håver inn store summer på høye oljepriser, er drivstoffprisene i ferd med å knekke privatøkonomien til folk...
Mange tar med seg kjæledyret på bilferie, og da er det smart å tenke på sikkerhet og velvære. (Fotos: Musti)

Slik tar du vare på kjæledyrene på bilferie

Vi har blitt flinkere til å sikre kjæledyrene under bilturen, og her er tipsene for å gjøre bilferien enda...
Fire eksperter har plukket ut de seks beste kjøreveiene. En norsk berømt og svært så fotogen strekning er blant de utvalgte. (Fotos: Mazda)

Kåret til en av verdens beste kjøre-strekninger

Ja, du kjenner igjen bildet, gjør du ikke? Eksperter har kåret berømt norsk strekning til en av de aller...
Lading skremmer mange fra å ta kjøreturen nedover kontinentet. (Foto: NAF)

På Europa-tur med elbilen? Har er tipsene

NAF sier at det er fult mulig å ha en god elbilferie i Europa. Nylig gjennomførte YouGov på oppdrag for...
Ford viser nå en ellevill varebil som selv formel 1-bilene skal slite med å henge på opp til 100 km/t. (Fotos: Ford)

Ford med en helt vanvittig el-varebil

Hørt om den elektriske varebilen som akselererer like fort som en formel 1-bil? Ikke det, nei. Gigantiske Ford satser hardt...
Mercedes Vision EQXX har gitt oss en smakebit på framtidens rekkevidder for elbiler. (Fotos: Mercedes)

Mercedes’ elbil klarte 1.202 km rekkevidde

Med et forbruk på pene 8,3 kWh rullet og rullet Mercedes Vision EQXX, før den til slutt stoppet etter...
Ludvig er ekstra bekymret for all søppelet han finner langs veikanten. (Foto: Hold Norge Rent)

Ikke kast søppel ut av bilvinduet. Hilsen Ludvig

Med flykaos og korona blir det også bilferie på mange i år, og Ludvig er litt bekymret. Han frykter...
Dette er en ny sjef i Continental-familien. (Fotos: Bentley)

Bentley viser fram ny sjef

Continental GT Mulliner W12 kombinerer luksus og ytelser på et helt nytt nivå. Fordelen med et luksusmerke som Bentley er...
En prototype av Polestar 5 er på plass under Goodwood-festivalen, og der skal de kjøre to ganger opp den berømte bakken. (Fotos: Polestar)

Polestar 5 sikter mot 884 hk

Svenskene har ikke tenkt å leke når de utvikler sin første helelektriske GT-modell. Polestar-merket springer rett ut fra motorsporten. Det...
Peugeot knaller til med en helt ny 408 med ganske lekre linjer. (Fotos: Peugeot)

Peugeot lokker med en coupé

Splitter nye Peugeot 408 skiller seg helt klart ut fra resten av familien. Peugeot selv kaller den nye 408 for...
Toyota oppgraderer Rav4 for modellåret 2023. (Fotos: Toyota)

Toyota oppgraderer bestselgeren

Rav4 får blant annet et nytt multimedia-system og flere førerassistenter. Det aller meste handler om elbiler når det kommer til...
Et barnesete med kollisjonspute har imponert i tre tyske tester denne våren. (Fotos: Cybex)

Barnesete med airbag imponerte

Ja, det finnes barnesete med integrert airbag. Og det er åpenbart effektivt. Det testes selvsagt barneseter stadig vekk, og i...
BMW M fyller på med en M3 Touring. (Fotos: BMW)

Her er stasjonsvognen av BMW M3

BMW M3-familien er komplett med utgaven kalt M3 Touring. Da BMW kom med M1 tilbake i 1978 tenkte de ikke...
Dette er tegningene av en ny elbil fra Volkswagen, ID. Aero. (Fotos: VW)

Volkswagen pirrer med svær el-sedan

Store ID. Aero skal først øremerkes et land hvor befolkningen ikke er så veldig lange. Tilbake i 2018 var Volkswagen...
Prodrive hyller nå en spesialutgave av Subaru Impreza som kom i 1997. (Fotos: Prodrive)

Klassiske Subaru Impreza har gjenoppstått

Jadda ‒ Prodrive kliner til med en ny utgave av den berømte gatebilen som fulgte i kjølevannet av WRC-suksessen...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her