- Annonse -
HjemElbilerNå kommer Skoda Enyaq til forhandlerne

Nå kommer Skoda Enyaq til forhandlerne

En god og en dårlig nyhet. Den ettertraktede Skoda Enyaq kommer nå til forhandlere, men dessverre for de mange tusen som venter på sin nye elbil er det kun visningsbiler.

Vi lever som kjent i en vanskelig tid hvor den pågående pandemien har stor innvirkning på hverdagen. Myndighetene prøver å stagge virusspredningen så godt de kan, men å sette foten ned for alle aktiviteter er kanskje unødvendig.

- Annonse -

For det er mulig å avvikle ganske store begivenheter uten at smitten sprer seg ytterligere, noe Skoda er et godt eksempel på.

De har på gang en veldig lovende elektrisk SUV kalt Enyaq, og vil selvsagt gjerne vise denne fram for folket. Bilen hadde verdespremiere i fjor, og like etter fikk Skoda Norge inn to biler som skulle vises fram til kundene.

Så de sendte bilene på en aldri så liten Norges-turné, og de to utstillingsbilene var innom 44 forhandlere hvor rundt 10.000 kunder fikk se bilen fysisk, men grunnet restriksjoner kunne de dessverre ikke sette seg inn i bilen.

Resultatet av roadshowet var null smittetilfeller, og dermed en svært så vellykket turné.

- Annonse -

‒ Vi er strålende fornøyde med hvordan roadshowet ble gjennomført, og takknemlige for hvor mange som tok turen innom forhandleren sin i en krevende tid med en global pandemi, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge hos Harald A. Møller.

‒ Vi hadde strenge smittevernregler, noe som naturligvis medførte noen kjedelige begrensninger for kundene, men alternativet var å ikke gjennomføre roadshowet, så jeg tror de fleste var fornøyde med det.

Flere tusen nordmenn har bestilt seg en Enyaq selv uten å ha fysisk sittet i en, og nå får Skoda-kundene en ny mulighet til å sjekke ut bilen.

‒ Nå er bilen i landet igjen, denne gangen 25 stykker, så det er gledelig å kunne informere om at det nå blir mulig å ta en enda nærmere titt på bilen. Vi oppfordrer alle interesserte til å avtale en visning med sin forhandler, slik at alle som vil får muligheten til å se nærmere på bilen, samtidig som smittervernet ivaretas, sier Meiner.

- Annonse -

Enyaq er resultatet av et konsept kalt Skoda Vision E vist fram i 2017, og bilen ble umiddelbart et nettfenomen. Mye av grunnen til det var at konseptet var en svært så stilfull coupé, men som vi vet nå er SUV-modellen som er på vei til forhandlerne en «vanlig» SUV-modell.

Men for de som venter på en versjon som har konseptets linjer trenger ikke å vente så veldig lenge, for Skoda har også på gang en coupéversjon av Enyaq som skal komme senere i år.

Det vil nok heve temperaturen rundt den elektriske modellen ytterligere.

– Interessen for Skoda Enyaq har vært stor helt siden konseptbilen Vision E ble vist for første gang, og responsen etter vi åpnet salget har vært fantastisk, sier Meiner.

‒ Vi er både stolte og ydmyke over den mottakelsen Enyaq iV har fått, og vi gleder oss veldig til å vise fram bilene ordentlig hos forhandlerne nå, og ikke minst til å levere ut de første kundebilene om ikke altfor lenge.

Han sier også at elbilen har tiltrukket seg nye og yngre kunder, og nesten 80 prosent av de som har bestilt bilen har ikke et tidligere kundeforhold med Skoda.

De 25 helt nye Skoda Enyaq iV ankom Oslo 15. januar, og skal spre seg utover Norge den kommende tiden.

Utleveringene av kundebilene skal starte i løpet av første halvår, så forhåpentlig trenger ikke de mange tusen som venter på sin nye elbil å vente altfor lenge.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her