- Annonse -
HjemNyheterToyota med knock-out på bilverden

Toyota med knock-out på bilverden

En av 10 biler som ble solgt i fjor var en Toyota, mens Tesla gikk mot strømmen og økte sitt salg betraktelig.

De fleste er enig i at 2020 var et vanskelig år, og det gjelder utvilsomt også bilbransjen. Alle de 10 største merkene noterte seg nemlig for en nedgang i salget, selv om det siste kvartalet med færre restriksjoner og stort sett full produksjon berget de fleste gjennom kriseåret.

- Annonse -

Men at ting fortsatt er langt fra normalt viser en produsent som Toyota, som oppdaterer alle sine smittetilfeller i Japan. Den listen viser at de har oppdaget 25 forskjellige smittetilfeller bare så langt i januar, så det fortsatt all grunn til å ta covid-19 alvorlig.

Men verden ruller uansett videre, og det med Toyota i førersetet i bilverden.

Den japanske giganten har regjert igjennom hele 2010-tallet når det kommer til salgstall, og 2020-tallet begynner også med T’en på topp.

Tall for Focus2Move viser at Toyota hadde en nedgang på 12,2 prosent i forhold til 2019, men det var faktisk en av mindre nedgangene.

- Annonse -

Det har gjort sitt til at Toyota har dratt unna som det store merket helt på toppen av bestselgerlista, og med 8,06 millioner biler hadde de en markedsandel på hele 10,1 prosent i 2020. En av 10 nye biler i fjor var altså en Toyota.

Og mange av disse var nok helt sikkert en slik Corolla, som var den bestselgende Toyota-modellen i Europa med 193.785 eksemplarer ‒ kun fattige 735 biler foran Yaris.

Nummer to er heller ikke overraskende, for det er folkemerket Volkswagen. Det tyske merket er ganske så avhengig av det kinesiske markedet som ble hardt rammet av koronapandemien, og Volkswagen måtte tåle en nedgang på 16,8 prosent i 2020. Totalt solgte de 5,73 millioner biler, og var dermed hele 2,33 millioner biler bak Toyota på toppen.

Kanskje overraskende for oss nordmenn knep Honda 3. plassen på den globale salgslisten, og endte opp med 4,33 millioner biler ‒ en nedgang på 14,1 prosent. De rappet dermed den siste pallplassen foran gigantene Ford, som endte 2020 med å skufle ut 4,18 millioner biler og en nedgang på 18,3 prosent.

- Annonse -

Nissan fulgte deretter med 3,80 millioner (-19,5 prosent), og 6. plassen gikk til Hyundai med 3,71 millioner som hadde en nedgang på 15,2 prosent sammenlignet med 2019.

Det topp-10-merket som fortest mulig vil glemme 2020 er muligens Chevrolet, som falt med hele 22,4 prosent med sine 2,96 millioner solgte biler på 7. plass, mens Kia var den beste av toppmerkene målt etter nedgang med kun -4,6 prosent og endte på 2,69 millioner biler.

De to siste plassene på den eksklusive listen tilfalt to tyske merker, hvor Mercedes tok 9. plassen med 2,43 millioner (-8,4) og BMW den siste plassen på lista med 2,05 millioner og samme prosentvise nedgang som Mercedes.

Det merket som har mest grunn til å være fornøyd blant de 50 største merkene er Tesla, som overgikk sitt eget salgsmål på 500.000 biler med 538.000 biler i 2020. Det var en oppgang på solide 46,2 prosent, og holdt til en 39. plass på oversikten over de største bilmerkene målt etter salget.

Hva 2021 bringer blir spennende å se, for nå er fokuset for alvor på tur over til elbiler. Der ligger foreløpig Toyota litt dårlig an, mens Volkswagen formelt er i gang med sin nye elbil-satsing med nye ID.3.

Så kanskje kan Volkswagen tette gapet til Toyota i 2021?

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her