Her er to kommende elbiler med Toyota-merket, og en av disse er faktisk ikke veldig langt unna. (Fotos: Toyota)

Toyota viser to kommende elbiler

En urban SUV og en sportslig crossover blir to av seks elbilmodeller som Toyota skal ha på plass i løpet av de neste årene.


Toyota har som kjent tatt sitt første helelektriske skritt med SUV-modellen bZ4X, men de har selvsagt mye mer på gang. Og det viktigste for forbrukerne er de nye modellene, for totalt skal de ha introdusert seks elbiler når vi kommer til 2026.

Det betyr at den japanske giganten har dårlig tid, og flere er allerede kjent. For dette inkluderer også dagens bZ4X samt et konsept som de viste fram allerede i fjor, en kompakt SUV. Nå er det klart hva to av de andre bilene blir, også det litt mer høyreiste biler som bZ4X.

Under Toyotas Kenshiki Forum i Brussel har de nemlig bekreftet at dette blir en produksjonsutgave av Urban SUV-konseptet og en av Sport Crossover-konseptet, så her garderer Toyota seg greit.

Den urbane elbilen blir en helelektrisk søster til den populære Yaris-modellen, og mer bestemt hybridutgaven Yaris Cross Sport. Denne skal også komme med firehjulsdrift og dermed to elmotorer i tillegg til utgaven med forhjulsdrift, og det blir også mulig å velge mellom to batteripakker.

Denne bilen er ganske nær produksjon, og er meldt inn allerede i løpet av første halvdel av 2024.

– Dette er en utrolig spennende konseptbil som vil være en den mest kompakte i den planlagte serien på seks nye elbil-modeller fra Toyota, forklarer Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

‒ Denne vil konkurrere i B-SUV-segmentet (liten SUV). Dette segmentet tror vi kommer til å utgjøre et av de største markedene for elbiler i Norge og resten av Europa.

Bilen som måler 4,30 meter i lengde skal by på en høy kjørestilling, og som Yaris Cross skal den også by på et fleksibelt interiør som enkelt kan tilpasses for å prioritere passasjer- eller lasteplass etter behov.

Her er bilder av dette konseptet:

Når det gjelder det sportslige crossoveren er planen at denne skal være på plass innen 2025, og har ifølge Toyota en strømlinjeformet silhuett og karakteristiske fastback-linjer som skal gjøre den til et designikon for selskapets dedikerte serie av elbiler.

Ifølge Toyota skal bilen være et attraktivt alternativ for førstegangskjøpere av elbiler, og er altså en litt mer stilren SUV. Merket melder at de har satset mye på komfort med denne, som har fem dører og et stort bagasjerom. Baksetene skal også by på mye benplass.

Toyota viste fram Sport Crossover Concept første gang under Auto Shanghai i april, og er utviklet for både det kinesiske og det europeiske markedet av BYD Toyota EV Technology (BTET) som er et samarbeidsprosjekt mellom Toyota og BYD i Kina.

Ytterligere detaljer rundt de to kommende vil komme når bilene nærmer seg produksjon, og er altså to av seks elbiler som skal utgjøre Toyotas elbilfamilie innen 2026.

Her er bilder av den litt mer sportslige av de to, Sport Crossover Concept:

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil Toyota