Annonse
Hjem Nyheter T-Roc R med hjelp av Solberg

T-Roc R med hjelp av Solberg

Volkswagen kommer for første gang med en R-versjon av sine SUV-modeller. Og vår egen Petter Solberg har vært involvert i utviklingen.

Da Volkswagen lansert en R-Line av T-Roc i fjor høst slo vi raskt fast at kundene måtte nøye seg med det, og at det ikke ville komme en R-versjonen av den kompakte SUV-modellen som måler drøye 4,2 meter.

Vel, hva vet vi ‒ for vi tok grundig feil.

Nå har nemlig tyskerne vist fram en skisse av en konseptmodell av det som faktisk er en T-Roc R, og som skal vises fram for første gang under Genève Motor Show i neste måned.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette blir den første R-versjonen av SUV-modellene til Volkswagen, og skal vi måle etter de andre R-versjonene til Volkswagen bør dette bli en svært så sportslig SUV.

Ikke minst når vi vet hvem som har vært involvert i utviklingen.

Petter Solberg er blitt en fast sparringspartner for motorsportavdelingen til Volkswagen etter at hans rallycrossteam ble det offisielle fabrikkslaget til tyskerne.

Han var involvert under utviklingen av den nye rallybilen Volkswagen Polo GTI R5, og sto også for rallydebuten for den bilen da han gjorde rally-comeback under Rally Spania sist oktober.

Nordmannen er åpenbart en så god ressurs for Volkswagen at når Volkswagen R skulle lage en ny produksjonsmodell så hanket de han inn som testfører og utviklings-sparrer.

I tillegg til Solberg har også den faste testføreren for Volkswagen R, Benjamin Leuchter, bidratt med tilbakemeldinger under utviklingen.

T-Roc R blir dermed den tredje nåværende R-modellen til Volkswagen, som fra før byr på en Golf R og Golf R stasjonsvogn.

Vi vet ikke mer om modellen enn det vi kan se på videoen under.

Den blir som vi kan se en sportslig variant av T-Roc , og om den arver komponenter fra Golf R får den dermed en 2-liters motor som yter rundt 300 hestekrefter og en 7-trinns DSG-automatkasse.

Det bør holde for de fleste.

Volkswagen-gruppen har vist fram en rekke sportsligere SUV-modeller de siste månedene, blant annet Audi SQ2, Skoda Kodiaq RS og Cupra (Seat) Ateca, så hvor dette skal ende får bare tiden vise.

Volkswagen har også på gang en ny versjon av Golf GTI, noe som kan bety nådestøtet for Golf R.

Men klok av skade tør vi ikke å spå noe lenger.

For karma biter raskt tilbake.

Og vi trenger litt plaster nå.

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Nye bilder av SQ2

Audi viser oss flere bilder av den nye SQ2. (Alle foto: Audi)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker