Annonse
Hjem Nyheter En versting av versting-modellen

En versting av versting-modellen

Seat tar nå sats og lanserer et helt nytt sportslig merke med Cupra, og Audi-tunerne ABT sørger for at de kommer lynkjapt ut av startblokken.

Seat kopierer en velkjent oppskrift som vi har sett produsenter bruke tidligere. De tar nemlig en modell og gjør den om til et eget merke, slik Toyota har gjort med Lexus, Citroën med DS og Nissan med Infiniti.

Spanjolene gjør det med den modellvarianten og merkenavnet Cupra, kjent blant annet fra den sportslige versjonen av modellen Leon kalt Leon Cupra. Benevnelsen stammer ganske enkelt fra de to ordene Cup og Racing, og er altså myntet på litt mer potente biler.

Den første bilen blir en Cupra Ateca, en sportsligere variant av SUV’en Seat Ateca.

Og den er ikke noe pyse, om noen skulle tro det. Seat har puttet inn en 2,0-liters motor som leverer hele 300 hestekrefter, og dreiemomentet er helt klart godkjent med 400 Nm.

Saken fortsetter under Annonsen

Den får også firehjulstrekksystemet kalt 4Drive og en helt nyutviklet 7-trinns DSG automatkasse. Det hele fikser sprinten på solide 5,2 sekunder, og nåla gir seg ikke før den når 245 km/t. Meget solid for en SUV.

De har altså fått en lovende start.

Og den blir enda et hakk mer lovende når vi også vet hvem som har vært med på å bygge bilen helt fra starten av.

Nemlig ABT.

Disse er kanskje ikke så veldig godt kjent her i Norge, men det er et tysk tuningselskapet som fokuserer på modeller fra Volkswagen-gruppen med hovedfokus på Audi. De er også involvert i motorsport, og har Audi-team i store serier som DTM og formel E.

Seat er et av merkene som Volkswagen-gruppen eier, og ABT har altså vært involvert i byggingen av Cupra Ateca helt fra begynnelsen av.

Og det betyr også at det kommer en ABT-versjon. En Cupra Ateca på steorider.

Denne:

Cupra Ateca ABT byr på 350 hestekrefter og imponerende 440 Nm mellom 2.000 og 5.200 r/min.

Denne spesialutgaven fyker fra 0 til 100 km/t på 5,0 sekunder, mens toppfarten nå øker til 255 km/t. En slik rask herremann må selvsagt ha skikkelig skotøy, så den er skodd med 20-tommers ABT sportsfelger.

ABT-versjonen blir avduket under Essen Motor Show som starter 1. desember, og hva denne kommer til å lande på prismessig er ikke så godt å si.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,615FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker