Annonse
Hjem Nyheter Stjal supersjelden Ferrari under prøvetur

Stjal supersjelden Ferrari under prøvetur

Ok, denne tyven skal ha for frekkheten. Han stakk nemlig av med en Ferrari 288 GTO verd titalls millioner under en prøvetur.

Å selge en sjelden sportsbil må være en nervepirrende greie. Ikke bare med tanke på hvor rik man faktisk kan bli, men spesielt når det kommer til prøvekjøringen. For de fleste vil gjerne teste bilen før de legger mange millioner kroner på bordet.

Det kan føre til feilgiringer og mekaniske feil, utkjøringer, bulker ‒ og det som verre er.

Nemlig tyveri.

Det fikk en tysker i Düsseldorf erfare tidligere denne uken, noe som har skapt overskrifter verden over.  

Saken fortsetter under Annonsen

Vedkommende hadde ifølge diverse media bestemt seg for å selge sin Ferrari 288 GTO 1985-modell, og la ut en annonse. En mann skal deretter ha svart at han var interessert, og bedt om å få se og prøve bilen. Det fikk han lov til.

Men eier man en slik bil så sender man den selvsagt ikke ut på testtur uten selv å være med, så eieren tok plass i førersetet og den potensielle kjøperen i passasjersetet.

Men i løpet av turen skulle den interesserte mannen selv kjøre bilen, og da så han sitt snitt.

Han satte seg raskt inn i førersetet, og før eieren rakk å komme seg rundt bilen og inn i passasjersetet ga tyven full gass og forsvant.

Eieren sto sjokkert tilbake, og det eneste vedkommende kunne gjøre var å kontakte politiet.

Og heldigvis for eieren er tysk politi oppfostret på detektivhelten Derrick, for bilen ble funnet ganske så raskt.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press ble bilen funnet i et område kalt Grevenbroich noen mil unna Düsseldorf. Bilen ble funnet gjemt i en garasje, og politiet jakter nå på en mistenkt middelaldrende mann som de har ettersøkt med bilde.

Så mannen var heldigvis ikke en mesterhjerne, men så er jo det færreste tyvene det.

Men han var iallfall smart nok til å identifisere en svært så eksklusiv bil.

En 288 GTO er en av de mest sjeldne Ferrariene som finnes, og det er det en god grunn til.

Den steilende hingsten hadde nemlig planer om å tråkke inn i den ekstremt ville og farlige gruppe B-klassen i motorsporten. Denne klassen hadde en lav grense på kun 200 produksjonsbiler, og det var nesten ikke begrensinger på hvor sterke bilene kunne være.

Klasse B ble for øvrig lagt ned i 1986 etter at den finske rallyføreren Henri Toivonen og kartleser Sergio Cresto døde under en ulykke under Rally Frankrike.

Ferrari fant altså ut at de kunne bygge om en 308 GTB til en spinnvill racer, og bestemte seg for å gi denne navnet 288 GTO og lage minst 200 stykker av den.

Men mens klasse B i rally var svært populært, tok ikke den samme klassen av som baneracing. Dermed fikk ikke Ferrari inn noen bestillinger på 288 GTO, og da de satte sluttstrek for produksjonen i 1987 var samtlige 272 biler fortsatt produksjonsversjoner med den originale 2.9-liters twinturbo V8-motoren på 400 hestekrefter.

Dermed har modellen blitt en av de mest sjeldne fra Ferrari, og prisen skal ligge en plass rundt 20 millioner kroner.

En som åpenbart hadde fått dette med seg var mannen som prøvekjørte bilen mandag, men uheldigvis for han endte det kun i en etterlysning over hele Tyskland.

Om eieren av 288 GTO fortsatt prøver å selge bilen vet vi ikke, men det spørs om han eller henne lar den neste interesserte prøvekjøre bilen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,777FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker