Annonse
Hjem Nyheter Mazda 3 sett gjennom linsa til en stjernefotograf

Mazda 3 sett gjennom linsa til en stjernefotograf

Hva blir resultatet når en av verdens mest kjente fotografer skal ta bilder av en bil? Vel, noe psykedelisk…

Vi skal lett innrømme at vi aldri hadde hørt om en fotograf kalt Rankin. Foruten et lite knippe norske fotografer så kan vi faktisk ikke navnet på noen slike.

Så da Mazda sendte av gårde noen bilder av den nye Mazda 3 som var tatt av fotograf Rankin, måtte vi over på Wikipedia for å se hva slags CV denne karen egentlig har.

Og ja, vi kan trygt kalle han en stjernefotograf.

Rankin, en brite i 50-årene som egentlig heter John Rankin Waddell, har udødeliggjort noen av de aller største navnene. Dette inkluderer navn som Kate Moss, Alison Lomax, Kendall Jenner, Heidi Klum, Madonna, David Bowie og mr. James Bond, Daniel Craig.

Saken fortsetter under Annonsen

Vi må for all del ikke glemme dronningmoren, som han også har portrettert. Det kan garantert ikke mange andre stjernefotografer skryte av.

Den godeste Rankin har til og med hatt TV-show i England, blant annet i 2011 da han skulle lære stjernekokk Jamie Oliver til å ta skikkelig gode bilder.

Og Wikipedia avslører også at han står bak en lang rekke med musikkvideoer, blant annet for store navn som Miley Cyrus, Dido, All Saints, Rita Ora, Cheryl Cole, Kelis og svenske Robyn og Tove Lo.

Så vi burde kanskje kjent navnet, men det gjorde vi altså ikke.

Men nå vet vi hvem han er, og heldigvis kjenner vi også til den nye Mazda 3 fra før av.

Denne bilen er en av disse fra Mazda som følger det nye designspråket de har døpt Kodo, og bilens linjer skal på en måte gjenspeile sjelens bevegelser.

Da Mazda viste fram bilen i november høstet da også linjene mye applaus, for den har et langt dristigere design enn det vi er vant til å se fra slike biler.

Så bilens har en slags kunstnersjel, og bør på den måten være et passende prosjekt for Rankin.

‒ Jeg ville vise essensen av Mazda 3, men også vekke følelser hos publikum. Jeg ville gjøre bildene sensuelle og derfor valgte jeg en annerledes tilnærming til fotograferingen. Jeg har brukt lys og skapt bevegelse i bildene ved å fysisk bevege kameraet, ikke ved retusjering, sier han selv.

Når slike stjernefotografer skal ta bilder skal de gjerne etterlate sitt eget uttrykk, og bildene kan raskt bli svært så spesielle.

Og slik ble også Rankins bilder.

Ja, vi vet det er kunst, men denne bevegelse-metoden ble litt for mye for vår smak.

For vi skulle gjerne sett linjene til Mazda 3, men det er ikke så enkelt gjennom den kreative kraften til Rankin, som åpenbart har kastet kameraet både til høyre og venstre mens han har knipset løs.

Det gjorde han for å fange opp seks forskjellige følelser han ville vise fram, «Liberation», «Panache», «Release», «Serenity», «Verve» og «Zeal».

Men, og beklager så mye Rankin, vi syns faktisk bakombildene var kulere enn de som skulle fange opp følelsene våre.

Men forhåpentlig er det noen der ute med en litt større kunstnersjel enn oss som får uttelling av disse, så her kan du sjekke ut bildene tatt av en av verdens ledende fotografer.

Nemlig Rankin, mannen vi nå vet hvem er.

PS! Vi har skrevet på bildene hva de forskjellige følelsene er, slik at du slipper å gjette på det.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker