Nå skal du ikke sløse dyrbar tid på å stå i kø hos trafikkstasjonen. (Foto: Herman Ekendahl-Dreyer, Staten vegvesen)

Slutt på dropp-inn hos trafikkstasjonene

Nå må du har bestilt time for å få hjelp når du møter opp hos en av de mange trafikkstasjonene til Statens vegvesen.


Statens vegvesen er mye eldre enn du tror, for dette er et organ som kan spore sin historie helt tilbake til 1664 da den første veiinspektøren ble utnevnt. 200 år senere, i 1864, ble et eget vegdirektorat opprettet, og dermed forløperen til det som er dagens Statens vegvesen.

Nylig rundet veiene også en viktig milepæl, 100 år, for det var først i 1924 at Norge ble samlet til ett rike. Vel, iallfall når det kommer til veinettet, for da fikk Nord-Norge endelig forbindelse med resten av landet med veien mellom Grong og Mosjøen.

-->
Slik så det ut da statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Kalsås, og assisterende vegdirektør, Ove Myrvåg, åpnet to nye 90-soner på E6 mellom Grong og Mosjøen 100 år senere ‒ mer eksakt 18. oktober 2024.

(Foto: Knut Haarvik, Statens vegvesen)

For langstrakte og spredt befolkede Norge har veier og dermed Vegvesenet alltid vært viktig for å knytte folk og tjenester sammen, og svært mange har stått i kø på de nå såkalte trafikkstasjonene opp gjennom årene.

Men det er det nå slutt på.

Det er nemlig nye digitale tider, og over på Vegvesen.no er det nå mulig å gjøre det aller meste uten at du trenger å møte opp fysisk på en stasjon ‒ som å fornye førerkortet, av- og påregistrere kjøretøy eller melde om salg og omregistrering.

Nå kan du heller ikke møte opp og stille deg i kø, eller som Vegvesenet selv sier: Nå slipper du kø.

De sier videre at med timebestilling får du raskere hjelp og kan planlegge besøket, og resultatet er også at de som jobber der er bedre forberedt når du ankommer.

‒ Kundene våre kan løse det aller meste selv på vegvesen.no, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen.

‒ Vi må møte kundene der de er, og stadig flere kunder kontakter oss i andre kanaler enn fysisk oppmøte, som for eksempel via «Din side», chat eller direkte kontakt med saksbehandler via epost.

Nå er det ikke slik at du blir nektet adgang om du dukker opp på en trafikkstasjon uten bestilt time, men da får du enkel og greit informasjon om hvordan du kan bestille time eller eventuelt hjelp til å bestille time om du trenger det, opplyser Vegvesenet.

Det er fortsatt noen tjenester som fortsatt forlanger et fysisk oppmøte, og dette er ting som å ta teoriprøven og oppkjøringen, ha bilen på kontroll i hallen eller om du må ta et nytt bilde eller signatur for førerkortet.

Også de som ikke har tid til å vente på skilt eller prøveskilt i posten kan hente disse hos den lokale trafikkstasjonen.

Men da må du altså huske å bestille time, for det er altså slutt på køståingen hos Statens vegvesen.

Les også:

Hva tenker du