Annonse
HjemNyheterSlik feirer Porsche 25 år med Boxster

Slik feirer Porsche 25 år med Boxster

1.250 spesialutgaver skal hylle den første Boxster-modellen.

Porsche leverte 272.162 nye biler i fjor, men de har ikke alltid vært like suksessfulle. For rundt 40 år siden holdt de faktisk på å gå konkurs, og for å snu den negative trenden prøvde de å utvikle nye modeller som skulle nå ut til flere kunder.

De gikk drastisk til verks, og erstattet blant annet den legendariske luftavkjølte motoren med en vannavkjølt (kom også i 996-versjonen av 911), og var også frekk nok til å lage en modell med midtstilt motor.

Toseteren ble vist fram til ledelsen i Porsche i januar 1993, og dro veksler på legendariske modeller som 550 Spyder og racerbilen 718 RS 60 Spyder. Da sjefene så bilen, sa de rett og slett: «Lag konseptet akkurat slikt».

Saken fortsetter under Annonsen

Og det skulle vise seg å være en smart avgjørelse.

To måneder senere debuterte konseptet på Detroit Motor Show, mens produksjonsversjonen kom i august 1996.

Navnet på den nye modellen: Porsche Boxster.

Den originale modellen hadde en 2.5-liters motor med 204 hk, men bilen kom deretter med en rekke andre alternativer ‒ deriblant Boxster S med 260 hk.

2. generasjonen (981) kom i 2012, mens den nåværende 3. generasjonen (982) kom i januar 2016.

Det er altså 25 år siden produksjonsmodellen debuterte, og det har ikke Porsche tenkt å passere i stillhet. De klinker like godt til med en jubileumsversjon i kun 1.250 eksemplarer.

Denne er basert på 718 Boxster GTS med en 4-liters motor, og kan skilte med hele 400 hk.

Kanskje den mest framtredende tingen på spesialutgaven er den kobberlignende brunfargen som skaper kontraster til den originale sølvfargen, og kan sees klarest på felgene. Porsche tilbyr også bilen i svart og hvit i tillegg til sølv.

Det er også rødt Bordeaux-skinn på innsiden som et nikk tilbake til 1996, og Porsche slenger på en rekke interiørdetaljer som aluminium, sportsseter og et skinnbelagt ratt med varme ‒ noe som ikke er dumt for en kabriolet.

Den klarer 0-100 km/t på fire sekunder, og når en toppfart av solide 293 km/t. Standardutrustningen inkluder blant annet Sport Chrono-pakken, PASM og PTV, tre ting som gjør Porsche-modellene enda mer kjøreglade.

Og er det en ting Boxster er kjent for er det morsomme kjøreopplevelser, og det er helt sikkert en av grunnene til at Porsche så langt har solgt 357.000 eksemplarer av Porsches aller rimeligste modell.

Vi feirer 25 år med Porsche Boxster med bilder av både jubileumsversjonen og de tidligere utgavene.

Vi starter med den helt nye her:

Og her kan du ta en kikk på Porsche Boxster-historien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse