Annonse
Hjem Elbiler Her er de sju finalistene i årets bil i Europa

Her er de sju finalistene i årets bil i Europa

Sju biler kjemper om den tunge prisen som årets bil i Europa.

Det er to priser som skiller seg ut når det kommer til disse «årets bil»-kåringene, og det er årets bil i verden og årets bil i Europa.

Sistnevnte har en jury kun bestående av biljournalister fra Europa, inkludert Fred Magne Skillebæk fra Elbil24. Også Sverige, Finland og Danmark er representert i juryen som totalt består av 60 journalister.

Disse har nå kommet så langt at de har gjort unna innledende heat og semifinalen.

29 biler tok seg videre fra den innledende runden, men kanskje litt skuffende for nordmenn klarte ikke den aller mest populære bilen her hjemme dette hindret. Det var altså ingen Audi e-tron å se der.

Saken fortsetter under Annonsen

Uansett har juryen nå trimmet ned feltet ytterligere, og har valgt ut sju biler som har tatt seg til den store finalen. Og ytterligere rene elbilmodeller som Honda e, Mazda MX-30 og Polestar 2 har forsvunnet, men det er to elbiler som har klart seg gjennom semifinalen.

Det ene er kanskje ikke veldig overraskende den aller første rene elbilmodellen fra Volkswagen, ID.3.

Nå har også denne elbilen hatt store utfordringer som mange andre helt nye elbilmodeller som blir lansert, men dette har åpenbart ikke hatt så mye å si for juryen som altså har stemt den helt inn til finalen.

Den andre er kanskje litt mer overraskende, for det er Fiat New 500. Som de fleste har fått med seg har lille 500 nå blitt en ren elbil, og den nye versjonen ble lansert i mars i fjor. Bilen har alle muligheter til å bli en ny favoritt for de urbane sjåførene med en oppgitt rekkevidde på over 300 kilometer og med enda mer teknologi og utstyr.

Men de to elbilene har noen skikkelig harde nøtter å knekke om de skal bli årets bil i Europa.

De fem andre bilene som er stemt fram til finalen er nemlig Citroën C4, Cupra Formentor, Land Rover Defender, Skoda Octavia og Toyota Yaris.

Her er Formentor fra den ferske merket Cupra:

Hvem som faktisk blir årets bil i Europa får vi vite 1. mars, for da annonseres vinneren.

De siste års vinnere av den prestigetunge prisen er Peugeot 208 (2020), Jaguar I-Pace (2019), Volvo XC40 (2018), Peugeot 3008 (2017) og Opel Astra i 2016.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,920FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker