Annonse
Hjem Elbiler Her er Toyotas første elbil…

Her er Toyotas første elbil…

Ikke helt hva du forventet, eller?

Toyota har med rette fått litt pes for sin manglende entusiasme rundt elbiler, men det er bedre å starte sent enn aldri. Og det beste er som kjent å starte i det små.

Den japanske kjempen ga oss den første smakebiten av hva som er på gang i fjor høst, og det var noe ganske så overraskende.

Elbilen som da var navnløs så nemlig mer ut som en Buddy enn en Corolla, og var kun 2,49 meter lang, 1,29 meter bred og 1,55 meter høy. Og Toyota hadde like godt laget to versjoner, en til personlig bruk og en for forretningsfolk.

På innsiden var det av åpenbare grunner kun to seter, og bilen blir neppe å se på motorveien. Toppfarten lød nemlig på 60 km/t, så farten står i stil med størrelsen ‒ liten.

Saken fortsetter under Annonsen

Rekkevidden tilhørte også Buddys storhetstid, mer bestemt 150 kilometer. Men det er som kjent mer enn nok til det denne er ment for, nemlig nullutslipps-mobilitet i storbyene. Så 150 km er slett ikke verst for en slik bil.

Toyota var dønn seriøse med elbilen, faktisk så mye at de nå har både døpt og lansert sin aller første elbil.

Den heter C+pod, og ser slik ut:

Man kan kanskje smile litt av denne, men elbilen er en slags miniatyrversjon av moderne biler. Det betyr LED-lys, førerassistenter og digitale instrumenter, så pod’en er en forsmak på hva vi kan forvente oss fra Toyota.

C+pod er designet for Japans minibilmarked og kan minne om Citroën Ami, og det virker ikke som om Toyota har ambisjoner utenfor Japan med denne. Bilen er allerede tilgjengelig for forskjellige organisasjoner og myndigheter i Japan, og skal rulles ut på det åpne japanske markedet i 2022.

Nå har heldigvis Toyota også på gang «ordentlige» elbiler, og den første som er meldt er en helelektrisk SUV som skal lages i samarbeid med Subaru. Når denne faktisk kommer har ikke Toyota spesifisert, men med stadig nye og strengere utslippskrav spesielt i Europa begynner de å få dårlig tid.

Dette er stort sett det Toyota har avslørt rundt den kommende elbilen:

Dette blir selvsagt ikke den eneste elbilmodellen fra Toyota, som har designet en ny plattform som skal sørge for nye elbiler kalt e-TNGA. Så når proppen først dras kan vi nok forvente oss nye modeller på rekke og rad.

Men den aller første er altså C+pod, en morsom liten mopedbil som brøyter veien for framtidens Toyota. Og selv om dette er ikke er en «ordentlig» bil, er det nok mange også i Norge som kunne tenkt seg en slik som jo er veldig praktisk for korte turer.

Ikke minst når vi vet at prisen heller ikke er veldig avskrekkende, nemlig 136.000 kroner.

Men enn så lenge må vi nøye oss med bilder, og her er de:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,920FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker