Annonse
Hjem Nyheter Mobilen varsler om innbrudd i bilen

Mobilen varsler om innbrudd i bilen

Ford har nå utviklet noe som mange håndverkere nok setter stor pris på, nemlig en alarmfunksjon som sender beskjed til mobilen om noen bryter seg inn i bilen.

Ford satser tung på nyttekjøretøy-segmentet, og utvikler stadig nye helelektriske modeller og enda mer flåteteknologi som har som mål å gjøre hverdagen enklere og mer utslippsfri.

Men det aller siste produktet de har utviklet er kanskje det håndverkere setter aller mest pris på, for innbrudd i varebiler er et stort problem spesielt i byområder.

Heldigvis går kjeltringene en vanskeligere tid i møte, for ny og trådløs teknologi gir også bedre beskyttelse. Det viser med all klarhet den nye tyverialarmen Ford har utviklet.

Som den første i segmentet har de utviklet en vaktmodus som er integrert i FordPass Pro-appen som kommer med de fleste nyttekjøretøyene, og denne vaktbikkja er utviklet spesielt for små virksomheter. Den kan sjekke og overvåke opptil fem Ford-kjøretøy fra en mobilskjerm, og gi et bjeff om noe er galt.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Med FordPass Pro og vaktmodus får du hjelp til å sikre både nyttekjøretøyet ditt og utstyr som oppbevares i bilen, sier salgsdirektør i Ford Motor Norge, Asgeir Nordeng.

‒ Dette er bare starten. Alle nye nyttekjøretøy kobles fortløpende til nett. Vi følger opp med nye tjenester som skal gjøre arbeidshverdagen enklere og bedre for våre kunder, uansett hva kjøretøyene blir brukt til.

Vaktmodusen er altså et helt nytt produkt, og den blir også den første oppdatering som kommer i det nye OTA-systemet til Ford. Det betyr at i framtiden kan kjøretøy få oppdatert programvare trådløst, akkurat som du oppdatere en mobiltelefon.

Når tjenesten er aktivert kan nyttekjøretøyet sjekkes i sanntid. Eieren blir varslet når noen går inn i bilen, åpner panser/bakdør eller starter motoren. Dette skjer via et push-varsel til eierens mobiltelefon.

Vaktmodus-skjermen i FordPass Pro-appen viser blant annet når kjøretøyet sist ble åpnet, grunnen til alarmen og kjøretøyets siste posisjon.

Ford har også på gang en oppdatering av appen som åpner for egne tidspunkt når dette systemet skal aktiveres, for eksempel etter arbeidstid og i helger.

FordPass Pro åpner også for andre trådløse funksjoner, slik som å starte bilen, åpne og låse den, se kjøretøyets posisjon eller se vedlikeholdsplan og status for bilen. Nyttekjøretøyet innlemmes også i Ford sine flåtestyringssystemer som Ford Telematics og Data Services.

Og Ford har ikke så langt tenkt å melke kundene for ekstra kroner, for et abonnement på FordPass Pro Connect som inkluderer andre praktiske tjenester for mindre bedrifter har nå blitt gjort gratis tilgjengelig for europeiske kunder.

Her forklarer og viser Ford vaktmodusen, og skryter selvsagt også litt av den smarte løsningen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,920FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker