Annonse
HjemNyheterSjekk ut disse fantastiske Porsche 911

Sjekk ut disse fantastiske Porsche 911

Singer viser fram to luftavkjølte Porsche 911 de har bygd om, og det er bare et ord som er dekkende ‒ vakkert!

Tilbake i 2003 ville amerikanske Rob Dickinson gi sin klassiske Porsche 911 et nytt liv, nærmere bestemt en 911E, og kastet over et svært restaureringsprosjekt.

Det resulterte i en gul (Bahama Yellow) bil som skapte oppsikt, til og med i Hollywood.

‒ Restaureringen av 1969-modellen var et intenst personlig prosjekt, sier Dickinson.

‒ Jeg kjørte som et helvete hver eneste dag rundt Hollywood Hills, og ble hele tiden stoppet av folk som spurte om jeg ville selge den. Svaret mitt var alltid nei.

Saken fortsetter under Annonsen

Men han fikk en idé.

‒ Det jeg opplevde var frøet som førte til at Singer ble grunnlagt, slik at også andre eiere kan gjøre sin visjon for den ultimate luftkjølte 911 til virkelighet, sier han.

Singer så altså dagens lys, og selskapet tok et svært steg da de i 2019 også fikk det ettertraktede TÜV-sertifikatet. Det betyr at biler fra Singer også blir godkjent for europeiske veier, og det åpner selvsagt for et langt større marked.

Ikke bare gir Singer de rundt 30 år gamle 911 et nytt liv, men de gjør de enda bedre også. Dette gjennom noe som er kalt Dynamics and Lightweighting Study (DLS), og bilene skal altså bli enda mer dynamisk og lettere enn de har vært.

Resultatet er dette, og her får du også se Bahama Yellow-fargen:

DLS-prosjektet foregår i Storbritannia, men vi antar at de fleste av dagens kunder befinner seg i California. Vel, iallfall enn så lenge, for de to bilene de nå viser fram bør skape interesse også utenfor Hollywood.

I England jobber gjengen tett sammen med Williams Advanced Engineering, noe som betyr at formel 1-teknologi og løsninger finner veien inn i eldre 911-biler. Stikkordene er luftmotstand og vekt, to særs viktige ting for sportsbiler.

Motoren er en 4-liters motor uten turbo som yter 500 hk ved 9.000 omdreininger, og andre endringer i tillegg til utstrakt bruk av karbon, karbonbremser, titan-eksosanlegg og Michelin Pilot Sport Cup 2, kan vi nevne nytt oppheng og støttesystemer som ABS, traction-kontroll og elektronisk stabilitetskontroll.

Og ja, nordmenn, merk at de også setter inn en oppvarmet frontrute.

Nå er det et stort problem. Gjengen i Storbritannia skal kun sette sammen 75 DLS-biler, og de har allerede booket 75 klienter. Utgangspunktet til disse er 964-utgaven av Porsche 911, det vil si de bilene som ble laget mellom 1989 og 1994.

De 75 angrer neppe, for resultatet er altså vakkert.

Sjekk selv (og få med deg rallyversjonen Singer har laget av 911 via en av lenkene under bildene):

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse