- Annonse -
HjemNyheterCountach kåret til tidenes plakatbil

Countach kåret til tidenes plakatbil

British Motor Show feirer at de snart kan åpne dørene for en ny bilutstilling med å kåre tidenes plakatbiler, og ikke overraskende føk en Lamborghini-legende til topps.

Det er ikke så lenge side vi skrev en sak om den store drømmen for mange på 1970- og 80-tallet, nemlig Lamborghini Countach. Vi slo like godt fast at dette var tidenes plakatbil som hang på millioner av vegger, og vi innrømmer det gjerne ‒ vi brukte oss selv som fasit.

- Annonse -

Om du gikk glipp av den saken skal du selvsagt få muligheten til å lese den, og lenken finner du helt nederst i denne saken. Og den er verd å bruke et minutt på, for her går vi nemlig gjennom alle de seks utgavene som Lamborghini laget av den ganske så flate drømmebilen.

Bakgrunnen for at Lambo lagde Countach var at de måtte ha en passende arvtaker til flotte Miura, og det var Marcello Gandini som designet mesterstykket som brøt ut av de runde formene som hadde preget bildesignet på 60-tallet.

Resultatet var altså en så oppsiktsvekkende sportsbil at «alle» drømte en slik, og dette var på en tid da barn og ungdom plastret veggene på soverommet med digre plakater.

Og nå vet vi også hvor populær Countachen faktisk var, for endelig virker det som at vi er over den verste koronaperioden og samfunnet åpner stadig mer opp igjen etter halvannet år med til dels store restriksjoner.

- Annonse -

Det får også følger for British Motor Show, som faktisk kan spore sine aner helt tilbake til 1896 og en «hesteløs vogn»-utstilling som da tok plass. Den første offisielle utstillingen i London ble arrangert i 1903, men som mange nok har fått med seg har showet vært fraværende de siste årene.

For i takt med at bil-pendelen har sving over til fastlands-Europa har også motorshowet slitt både med interessen og økonomien, men nå er igjen britene på hugget. Merker som Jaguar Land Rover, Mini, Bentley og Lotus har alle store elektriske planer for framtiden, og British Motor Show opplever en nå vår.

Nå er det også klart for et nytt bilshow som starter 19. august, og britene feirer altså med å sjekke ut hvilke biler de litt eldre entusiastene faktisk hadde hengende på veggen da de var ung.

Og denne var ikke overraskende favoritten:

- Annonse -

Vinneren ble altså Lamborghini Countach, som en av fem på Facebook-siden til bilshowet foretrakk. Men også de to som kom nærmest vekker gode minner hos de litt eldre, nemlig Ferrari Testarossa og Porsche 959.

‒ Selvfølgelig var dette for moro, men det ser ut til at rundt én av fem bilfans har hatt en Countach over sengen sin. Det er en slik kjærligheten for biler som virkelig driver lidenskapen bak British Motor Show, sier daglig leder Andy Entwistle.

I likhet med Oslo Motor Show kan også British Motor Show skilte med mange klassikere og superbiler som helt sikkert får de gode minnene til å strømme, så det er bare å glede seg til årets store bilshow i Norge i slutten av oktober.

Og det beste av alt? Lamborghini kommer med en helt ny Countach! Det kan du lese om via den øverste lenken under, og ikke glem saken om alle versjonene av Countach via den andre lenken under.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

En ny Lamborghini Urus er bare dager unna, og den er lynrask. (Fotos: Lamborghini)

Ny lynrask Lamborghini Urus på gang

En ny Urus-utgave er rett rundt hjørnet, og er så rask at den har satt ny SUV-rekord i det...
Dette er verdens raskeste elbil, for en Porsche Taycan Turbo S slettet nemlig runderekorden til en Tesla Model S Plaid rundt Nordschleife. (Fotos: Porsche)

Taycan Turbo S slettet Model S Plaid-rekord

Porsches råeste Taycan-utgave er offisielt verdens raskeste serieproduserte elbil. Se video. For noen er merkelappen «verdens raskeste» litt viktigere enn...
Det var oppsiktsvekkende få elbilister som trenge veihjelp etter å ha kjørt bilen tom for strøm denne sommeren. (Fotos: NAF)

Få elbiler går tom for strøm

Faktisk var det flere biler som hadde tom tank enn det var strømtomme elbiler som måtte berges i sommer. Også...
MG4 kan fort bli en like stor suksess som MG ZS har blitt her i Norge. (Fotos: MG)

Pris og rekkevidde klar for MG4

Britiske MG har på gang en potensiell norsk storselger, nemlig den linjelekre og kompakte MG4 Electric. Hvilke forventninger MG hadde...
Maxus eT90 blir den aller første helelektriske pickupen tilgjengelig i Europa, og de første eksemplarene er forhåpentligvis på plass i Norge allerede i år. (Fotos: RSA)

Første elektrisk pickup klar for Europa

Store merker som Toyota, Ford, Volkswagen og Nissan må alle se seg slått av Maxus når det kommer til...
Både Semi Truck og Cybertruck nærmer seg nå produksjonen, noe helt sikkert mange ser fram til. (Fotos: Tesla)

To nye Teslaer nærmer seg

Leveringene av Semi Truck skal starte i år, mens Cybertruck går inn i produksjon til neste år. Tesla-sjef Elon Musk...
Rodin Fzero skal være raskere enn en formel 1-bil rundt en bane. (Fotos: Rodin Cars)

Verdens raskeste bil kommer i 2023

Glem formel 1. Rodin Fzero skal bli enda raskere rundt en bane. Over i vakre New Zealand finner vi noen...
Dette er en splitter ny 1965-modell. (Fotos: Bizzarrini)

Legendariske bilbygger gjenoppstår med denne

Bizzarrini hadde sin storhetstid på 1960-tallet, og gjør nå comeback med en ny utgave av en 58 år gammel...
Dette er Ken Blocks nye leketøy, en helelektrisk Audi S1 e-tron quattro. (Fotos: Audi)

Ken Blocks særs spesielle Audi e-tron er klar

Stuntfører Ken Block går elektrisk i en ny serie kalt Electrikhana, og han har litt av en elbil på...
Bilene er i ferd med å vokse ut av dagens parkeringsplasser. (Foto: Bil24)

Bilene vokser ut av parkeringsplassene

Størrelsen på parkeringsplasser tar utgangspunkt i eldre biler, og nå skal regelverket gjennomgås. Resultatet blir mest sannsynlig bredere parkeringsplasser. Bilene...
Dårlige veier kan sette førerassistentene ut av spill. (Fotos: NAF)

Moderne støttesystemer slås ut av dårlige norske veier

På enkelte strekninger er veistandarden så dårlig at den til og med setter de livsviktige førerassistentene i moderne biler...
De første helt førerløse robotaxiene i Kina er nå på plass. (Fotos: Baidu)

Første førerløse robotaxier i Kina

Et lite steg for Baidu, et stort sprang for bilverden? Se video. Mange selskaper og bilprodusenter utvikler selvkjørende biler, og...
Nico Rosberg har fått den aller første kundebilen av Rimac Nevera, kanskje aller verdens råeste serieproduserte bil. (Fotos: Rimac)

Rosberg fikk utlevert første Rimac Nevera

Hva er mer passende enn at en formel 1-verdensmester får det første eksemplaret av kanskje verdens raskeste serieproduserte bil?...
Nio Norge åpner sin andre batteribytte-stasjon i neste uke, og denne befinner seg i Vestby rundt fire mil sør for Oslo. (Fotos: Nio Norge)

Nio åpner sin andre batteribytte-stasjon

Den andre byttestasjonen i Norge, og dermed også i Europa, blir i Vestby rundt fire mil fra Oslo i...
Dette er en helt unik Ford Mustang 1964-modell. (Fotos: Ringbrothers)

En helt ny Ford Mustang 1964-modell

Ringbrothers tar modifisering av eldre biler et hakk lenger enn de fleste, noe denne unike, nye 58-åringen er et...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her