Annonse
HjemNyheterCountach kåret til tidenes plakatbil

Countach kåret til tidenes plakatbil

British Motor Show feirer at de snart kan åpne dørene for en ny bilutstilling med å kåre tidenes plakatbiler, og ikke overraskende føk en Lamborghini-legende til topps.

Det er ikke så lenge side vi skrev en sak om den store drømmen for mange på 1970- og 80-tallet, nemlig Lamborghini Countach. Vi slo like godt fast at dette var tidenes plakatbil som hang på millioner av vegger, og vi innrømmer det gjerne ‒ vi brukte oss selv som fasit.

Om du gikk glipp av den saken skal du selvsagt få muligheten til å lese den, og lenken finner du helt nederst i denne saken. Og den er verd å bruke et minutt på, for her går vi nemlig gjennom alle de seks utgavene som Lamborghini laget av den ganske så flate drømmebilen.

Bakgrunnen for at Lambo lagde Countach var at de måtte ha en passende arvtaker til flotte Miura, og det var Marcello Gandini som designet mesterstykket som brøt ut av de runde formene som hadde preget bildesignet på 60-tallet.

Resultatet var altså en så oppsiktsvekkende sportsbil at «alle» drømte en slik, og dette var på en tid da barn og ungdom plastret veggene på soverommet med digre plakater.

Saken fortsetter under Annonsen

Og nå vet vi også hvor populær Countachen faktisk var, for endelig virker det som at vi er over den verste koronaperioden og samfunnet åpner stadig mer opp igjen etter halvannet år med til dels store restriksjoner.

Det får også følger for British Motor Show, som faktisk kan spore sine aner helt tilbake til 1896 og en «hesteløs vogn»-utstilling som da tok plass. Den første offisielle utstillingen i London ble arrangert i 1903, men som mange nok har fått med seg har showet vært fraværende de siste årene.

For i takt med at bil-pendelen har sving over til fastlands-Europa har også motorshowet slitt både med interessen og økonomien, men nå er igjen britene på hugget. Merker som Jaguar Land Rover, Mini, Bentley og Lotus har alle store elektriske planer for framtiden, og British Motor Show opplever en nå vår.

Nå er det også klart for et nytt bilshow som starter 19. august, og britene feirer altså med å sjekke ut hvilke biler de litt eldre entusiastene faktisk hadde hengende på veggen da de var ung.

Og denne var ikke overraskende favoritten:

Vinneren ble altså Lamborghini Countach, som en av fem på Facebook-siden til bilshowet foretrakk. Men også de to som kom nærmest vekker gode minner hos de litt eldre, nemlig Ferrari Testarossa og Porsche 959.

‒ Selvfølgelig var dette for moro, men det ser ut til at rundt én av fem bilfans har hatt en Countach over sengen sin. Det er en slik kjærligheten for biler som virkelig driver lidenskapen bak British Motor Show, sier daglig leder Andy Entwistle.

I likhet med Oslo Motor Show kan også British Motor Show skilte med mange klassikere og superbiler som helt sikkert får de gode minnene til å strømme, så det er bare å glede seg til årets store bilshow i Norge i slutten av oktober.

Og det beste av alt? Lamborghini kommer med en helt ny Countach! Det kan du lese om via den øverste lenken under, og ikke glem saken om alle versjonene av Countach via den andre lenken under.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse