Annonse
HjemElbilerPolestar 2 har blitt til en tekno-låt

Polestar 2 har blitt til en tekno-låt

Nå kan Harman Kardon-høyttalerne i en Polestar 2 pumpe ut musikk av lyder som bilen selv har laget.

Alle elbiler og hybrider må nå være utstyrt med et system kalt for AVAS. Dette står for Acoustic Vehicle Alerting System, og er designet for at i utgangspunktet stillegående biler faktisk skal lage lyder.

For lydløse biler kan være farlige for myke trafikanter, og EU har dermed bestemt at slike nå må lage varsellyder i opp til 20 km/t.

AVAS er bare en del av lydene elbiler lager, for som vi nå har lært av robot-ingeniøren og musikeren Moritz Simon Geist kan for eksempel en Polestar 2 lage overraskende mange (rare) lyder.

Dette er en ren elbil som i utgangspunktet ikke har så mange lyder, men den godeste Geist har funnet en nisje som iallfall ikke vi har vært borti tidligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Han lager nemlig små roboter ut av deler fra utradisjonelle materialer, og har nå kastet seg over en Polestar 2 som jo har noen deler som er det mulig å leke seg med.

Det har ført til en fem små roboter som kan lage særegne lyder, og foran disse har han plassert mikrofoner slik at han kan høste lydene som de forskjellige delene lager ‒ inkludert de elektromagnetiske feltene som jo også lager lyder.

Disse har han deretter mikset sammen til noe som på fagspråket kalles for beats, som igjen er flettet sammen til en hel komposisjon. Eller en låt om du vil. I våre ører mer bestemt en tekno-låt, men her er vi på dypt vann og kan helt sikkert ta feil.

En Polestar 2 har dermed gått fra km/t (kilometer i timen) til bmp (beats per minute).

Her kan du selv få en prøvesmak på lydene, og ikke minst se hvordan den blide musikeren/kunstneren/ingeniøren jobber med å fange opp lydbildet. Og ja, du skal få høre den ferdige sangen etterpå.

Svenskene opplyser at lydprøvene er tilgjengelig på Polestar.com, og at de som vil nå kan lage egen musikk fra lyder fra Polestar 2.

Elbilmerket som nylig inngikk en avtale med kunstverden om å ta betalt i kunst ser åpenbart etter nye ting som bryter grenser og utfordrer, og håper dette samarbeidet med Geist visker ut flere grenser mellom bilprodusenten og resten av verden.

‒ Tradisjonelt er bilbransjen lukket, sier Åsa Borg, markeds- og merkevareleder hos Polestar.

‒ Vi ønsker å jobbe ut over egen industri, og er fascinert av mennesker og selskap som går egne veier. Polestar skal utfordre konvensjoner innen bilindustrien, og Moritz utfordrer måten vi opplever lyder og lager musikk. Han er likesinnet, med et unikt og interessant perspektiv.

Geist lager altså musikk på et veldig utradisjonelt vis, og har allerede imponert såpass mye at han i skrivende stund har 16.700 følgere på Instagram. Og skal vi gjette blir det nok noen flere etter dette stuntet.

‒ I arbeidet mitt er jeg genuint interessert i å finne nye måter å kombinere teknologi med kunst og musikk, sier Geist.

‒ For meg er kunst et eksperiment hvor man kan teste nye perspektiv med ny teknologi, før det tilpasses et større publikum. Dette kan være AI-algoritmer, robotikk eller elektriske biler, hvor sistnevnte har en økende rolle i skiftet til en mer bærekraftig framtid.

Lydløse elbiler er også et perfekt sted til å lytte til musikk, og gjennom Harman Kardon-anlegget i Polestar 2 bør man virkelig kunne nyte denne.

‒ Vi er vant til å høre på musikk i bilen. Takket være Moritz og hans team med roboter, kan vi nå høre på biler i musikk, sier Åsa Borg.

Du lurer helt sikkert på hvordan verket til Geist til slutt ble, og spesielt om du kjører en Polestar 2. Her har du du den, så jekk opp volumet og hent fram beats-foten!

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse