Nå nærmer Smart #3 seg, og det er åpnet for bestilling av den litt mer linjelekre SUV-modellen. (Fotos: Smart)

Prisene klare for Smart #3 som inkluderer en Brabus

Det er noe spennende på gang, for Smarts nummer 3 nærmer seg nå. Og det inkluderer også en Smart #3 Brabus.


I fjor gjorde nye Smart comeback i Norge, og den som startet det hele var smart nok #1. Og dette er virkelig en ny Smart. For Mercedes og Geely har funnet sammen og står nå bak merket som skal satse hardt på elbiler, så her bør Smart kunne høste det beste fra de to store gigantene.

Resultatet er altså en #1, og snart også en Smart #3.

Sistnevnte er på tur, og er intet mindre enn en litt mer linjelekker kompakt SUV-coupé.

– Med #3 utvides Smart-familien med en spennende nykommer som vi er veldig stolte av, sier merkesjef Christian Halvorsen i Smart Norge, hos Bertel O. Steen.

‒ Den er linjelekker og sportslig, men også både praktisk og smart. Vi er sikre på at den nye modellen vil by på en totalpakke som vil være svært attraktiv for norske kunder.

Med Mercedes som eiere kan vi forvente oss en ganske premium liten bil, og med en litt mer coupéaktig form bør dette også være en bil med god aerodynamikk. Det er som kjent viktig for elbilenes rekkevidde, og det er Mercedes som er ansvarlig både for den innvendige og utvendige utformingen av #3.

Designet inkluderer slanke LED-frontlykter, en distinktiv «hainese» og en bred A-formet grill, og fra siden kan man se coupéformen med et litt mer avrundet tak.

På innsiden er stikkordet buer og sirkler, og på toppen av dashbordet finner vi en 12,8 tommers midtstilt skjerm. Ettersom dette er en ganske kompakt bil, 4,40 meter i lengden, har Smart jobbet med å gjøre innsiden luftig. Grepene inkluderer lys fra panoramataket i glass og fra ulike fargekombinasjoner til omgivelsesbelysningen.

Nummer 3 har også lengre akselavstand enn den første, og det betyr enda litt mer innvendig plass. Det er også integrerte hodestøtter som skal øke komforten og understreker det sportslige interiørdesignet.

En slik liten elbil skal som kjent spre lykke, så Smart #3 kan fås i flere spreke farger ‒ inkludert Photon Oransje Metallic og den matte fargen Electron Blue Matte. Interiørvarianten Vibrant Brown er også ny for Smart, opplyser den norske importøren.

Fra start av er det klart for to utgaver av #3, en kalt Pro+ og selveste Brabus. Sistnevnte viser at dette er en langt mer potent utgave.

Pro+ byr på bakhjulsdrift og ganske mye utstyr og førerassistenter allerede som standard. Her er det blant annet det nevnte panoramataket, oppvarmede sidespeil, digital nøkkel, 360-graders kamera, blindsonevarsling, gjenkjennelse av trafikkskilt og kjørefeltassistent.

Smart #3 Pro+ er utstyrt med 19-tommer felger, og WLTP-rekkevidden er opplyst til opptil 435 kilometer.

Prisen for denne starter på 439.900 kroner.

Smart #3 Brabus kommer i tillegg med utstyr som adaptive fjernlys, head up-display, ventilerte forseter, Rocket Launch Mode, Beats lydsystem og et sportsligere interiør med Brabus-detaljer, opplyser Smart.

Brabus-utgaven er skodd med 20-tommers felger og har også firehjulsdrift. Med godt over 400 hk går 0-100 km/t unna på sportsbillignende 3,7 sekunder, mens rekkevidden er på opptil 415 kilometer.

Med Brabus går selvsagt også prisen litt opp, og denne utgaven har fått en startpris på 539.900 kroner.

Begge versjonene kan hurtiglades med opptil 150 kW, noe som innebærer en ladetid på under 30 minutter fra 10-80 prosent, sier opplyser Smart.

Den andre elbilmodellen til nye Smart er altså 4,40 meter lang, og byr på et veldig ok bagasjerom som rommer 370 liter. Det er mulig å bikke ned bakseteryggen i en 40/60-løsning, og maks bagasjerom lyder på 1.160 liter.

Dette er en Smart bil, så det er selvsagt også en frunk foran som kan brukes som lagringsplass på 15 liter.

Smart #3 åpner også for hengerfeste, og den kan faktisk trekke opptil 1.600 kilo tilhengervekt.

Ettersom prisene er klare er det åpnet for bestillinger av Smart #3, og de første bilene er forventet på norske veier før sommeren.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil Smart #3 Smart