Da er produksjonen av blant annet BMW i5 Touring i gang i den tyske Dingolfing-fabrikken. (Fotos: BMW)

BMW i5 Touring inn i produksjon

En stor milepæl for BMW. Nå er produksjonen av den nye 5-serien startet opp i Dingolfing-fabrikken, og dette inkluderer en helelektrisk stasjonsvogn.


BMW var som kjent tidlig ute med elbilsatstingen gjennom den kompakte i3-modellen, men det er først de siste årene at satstingen virkelig har skutt fart.

At alle skal med viser den nye 5-serien, som ikke bare skal komme som bensin, diesel og plug-in-hybrid ‒ men også som en ren elbil. Altså en BMW i5, og her garderes det med en Touring-utgave. Det betyr at for aller første gang lager tyskerne en helelektrisk stasjonsvogn. 

Denne skal lanseres i slutten av mai, men mange nordmenn har allerede stiftet bekjentskap med den flotte BMW i5 Touring. Den har nemlig vært på et ørlite Norges-besøk i sammenheng med elbilmessen eCarExpo Oslo, og de besøkende kunne se en svært så aerodynamisk bil med god innvendig plass. 

Nå har altså produksjonen startet opp i Dingolfing-fabrikken, noe som tar det totale antallet elbiler som produseres der opp i fire modeller.

‒ Vår BMW 5-serie Touring er spesielt viktig for Tyskland og det europeiske markedet, og mange kunder har ventet på den, sier fabrikkdirektør Christoph Schröder.

6. generasjon Touring skal altså være klar rett før sommeren, og det bør gå helt etter planen. For fabrikken er den eneste som har produsert BMW 5-serie Touring siden modellen kom i 1991, og fabrikken har satt sammen mer enn 1,2 millioner slike biler.

Fabrikken produserer også BMW 5-serie Sedan, BMW 4-serie og BMW 6-serie ‒ alle på en enkelt produksjonslinje. Investeringer i anlegget til nye BMW 5-serie Touring utgjør cirka 80 millioner euro, forklarer BMW.

‒ For oss her i Dingolfing er BMW 5-serie en del av vårt DNA, sier Schröder.

‒ Og lanseringen av den nye Touring representerer neste steg i fornyelsen av vår vellykkede modellserie.

I 2023 sto BMW 5-serien for rundt en tredjedel av produksjonen i Dingolfing, men med den nye Touring-utgaven forventer de at dette kan øke til så mye som halvparten av alle bilene allerede i år.

BMW i5 Touring kommer i første omgang som eDrive40 og M60, med rekkevidder helt opp til 550 kilometer og mer enn 500 hestekrefter i M60-utgaven. Startpris for den 5 meter lange bilen er satt til drøyt 700.000 kroner.

I Leipzig har BMW-eide Mini for øvrig akkurat satt i gang produksjonen av Mini Countryman Electric, eller kun Mini Countryman E, fire måneder etter versjonen med forbrenningsmotor.

Her er den til venstre, og til høyre ser vi en Mini Countryman S All4:

Det var nettopp i denne fabrikken BMW i3 ble laget, og er dermed fødestedet for BMWs elbiler.

Den kommende elbilen lover gokart-egenskaper og blir tilgjengelig i tre farger, British Racing Green, Chili Red og Blazing Blue, og i likhet med BMW i5 Touring nærmer den seg nå forhandlerne og skal være på plass i løpet av mai.

Her er bilder av nye BMW 5-serie som nå har gått inn i produksjonen i Dingolfing-fabrikken i Nedre Bayern:

Bildeserie
Debatt