Annonse
Hjem Elbiler Opels elektriske varebil nærmer seg

Opels elektriske varebil nærmer seg

Vivaro-e kommer på markedet til høsten, og byr på rekkevidder over 300 kilometer.

PSA-gruppen satser som kjent frisk på elbiler, og dette smitter også over på nyttekjøretøyene som er et segment de leder an i.

Den franske gruppen kommer med elektriske versjoner av både Peugeot Expert og Citroën Jumpy i løpet av 2020, og ikke minst Opel Vivaro.

Det tyske merket som er eid av PSA er godt i rute med Vivaro-e, og sier at den skal være klar for markedslansering i løpet av høsten.

Og Opel lover en elektrisk varebil som haker av flere bokser som tidligere elektriske varebiler har manglet ‒ nemlig rekkevidder og ladehastighet.

Saken fortsetter under Annonsen

Vivaro-e kommer med to forskjellige batteripakker, en på 50 kWh og en på 75 kWh. Den minste får en oppgitt rekkevidde på 230 kilometer, mens den største skal rulle 330 kilometer før ladekabelen må plugges i.

Når kabelen må plugges i går det også ganske raskt unna, for den kan lade med 100 kW. Det betyr for 50 kW-pakken en ladetid på 30 minutter opp til 80 prosent, mens 75 kW-versjonen bruker 45 minutter på den samme øvelsen.

I tillegg til rekkevidder som bør holde under en dags jobb blir Vivaro-e også like fleksibel som den med forbrenningsmotor, og kan ta nyttelast på opptil 1.275 kilo og trekke henger på ett tonn.

PSA har planlagt en elektrisk utgave fra start av, og dermed har de også ryddet plass til batteripakken under gulvet slik at både lastehøyde og lastekapasitet beholdes.

Den kommer også med en rekke førerassistenter og ny teknologi, og har blant annet støtte for både Apple CarPlay og Android Auto.

Opel har tre versjoner klar av Vivaro-e, som en tradisjonell varebil, som chassisbil klar for påbygg, eller til persontransport av inntil ni personer.

‒ Med nye Vivaro-e fortsetter Opel sin demokratisering av teknologi, nå også i varebilsegmentet. Vi tror at denne bilen vil passe svært godt både til varelevering og håndverkere som ønsker seg et utslippsfritt alternativ, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Her er flere bilder av den elektriske varebilen Opel Vivaro-e.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker