Annonse
Hjem Nyheter Nye bilder av årets kuleste prosjekt

Nye bilder av årets kuleste prosjekt

Aston Martin viser oss noen nye bilder av bilene i DBZ Centenary Collection, DBS GT Zagato og DB4 GT Zagato Continuation.

Aston Martin er generelt et kult bilmerke med en rekke lekre sportsbiler i porteføljen, men det de holder på med akkurat nå overgår det aller meste som er gjort tidligere.

Britene har et nærmere 60-års partnerskap med de italienske tunerne Zagato, noe som blant annet resulterte i 25 eksemplarer av modellen DB4 GT Zagato tidlig på 1960-tallet.

Aston Martin hyllet disse så sent som i 2017, og da satte de sammen 25 nye DB4 GT Continuation som ble svært så ettertraktet biler.

Ettersom Zagato nå runder 100 år har Aston bestemt seg for å feire skikkelig, og byr på en helt unik serie kalt DBZ Centenary Collection (centenary betyr 100-årsjubileum).

Saken fortsetter under Annonsen

Og dette er uten tvil årets mest kuleste konsept.

For det sportsbilprodusenten gjør er at de lager en ny og en gammel modell som skal hylle den italienske bilbyggeren ‒ en basert på den ikoniske DB4-modellen og en basert på den nye sportsbilen DBS Superleggera.

Den «gamle» heter DB4 GT Zagato Continuation, mens den nye har fått navnet DBS GT Zagato.

Begge med linjer som får deg til å hive etter pusten, for bare sjekk dette her:

Det skal kun lages 19 eksemplarer av hver av bilene, og en annen unik ting rundt dette svært så spesielle prosjektet er at bilene selges parvis. Du får altså ikke bare kjøpt en av disse, men for 6 millioner pund får du altså både en «gammel» og en ny en.

DB4-versjonen er altså basert på en av de flotteste bilene noensinne laget, og denne ble lansert i 1958. Det var modellen som ga Aston det skikkelige gjennombruddet, og to år senere bød britene også på en enda råere Zagato-versjon av modellen.

DB4 Zagato skulle ta opp kampen mot de umulige Ferrari på racerbanen, og det ble kun laget 19 stykker av disse sterke skjønnhetene.

Så sent som i fjor byttet en av disse sjeldne klassikerne eier, og prisen bikket da enkelt 100 millioner kroner.

Aston går seriøst til verks når de lager en ny DB4 Zagato, og kombinerer godt, gammeldags håndverk med moderne teknikker når de setter sammen de 19 DB4-bilene. De hevder selv at de bruker 4.500 timer for å sette sammen en bil, og selv fargen ‒ Rosso Maja ‒ matcher den som de originale hadde.

De gamle metodene inkluderer blant annet å hamre løs på de 1,2 mm tykke aluminiumsplatene som skal bli karosseriet ‒ akkurat slik de gjorde for 60 år siden.

Her kan du se noe av det utstyret de faktisk bruker for å forme bilen:

Men det er selvsagt også mye nytt på en DB4 2019-modell.

Aston Martin har puttet inn en rekkesekser med to tennplugger per sylinder under panseret, og opp mot 400 hestekrefter sendes til bakhjulene.

Denne får selskap av en 4-trinns manuell girkasse, og Aston har vært frekke nok til også å sette inn differensialbrems (LSD) på disse.

Bilen kommer altså ikke bare til å se vakker ut, den kommer til å funke bra rundt en racerbane også.

Og det gjør uten tvil også den andre halvdelen av Zagato-samlingen.

DBS GT Zagato er altså basert på den DBS Superleggera, som er et vakkert udyr.

Originalt har denne en motor 5.2-liters V12 med twinturbo, 725 hestekrefter og et dreiemoment på 900 Nm mellom 1.800-5.000 r/min.

Bilen fyker opp til 100 km/t på 3,4 sekunder, bikker 160 km/t på 6,4 sekunder, og gir seg ikke før nåla har nådd 340 km/t.

Eksakt hva DBS GT Zagato får av spesifikasjoner og ytelser er ikke kjent, men at det kommer til å bli noe ville greier er det ingen tvil om.

Det går selvsagt mye i karbon, og grillen til DBS-versjonen er noe helt spesielt. Her har nemlig Aston satt sammen 108 diamantformede karbonfiberdeler, noe som gir bilen en svært spesiell front som du kan se av bildet over.

Men når bilen startes opp våkner også grillen, og de 108 delene åpner seg slik at bilen kan svelge litervis med luft som gir V12’eren friske krefter.

Den første modellen som blir klar er DB4 GT Zagato continuation, og de første av disse er klar allerede i år. Deretter begynner leveringene av DBS GT Zagato i 2020 en gang.

Det ser garantert 19 usedvanlig heldige kjøpere fram til.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,767FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker