Annonse
Hjem Nyheter Michelins 3-stjerners superbiler

Michelins 3-stjerners superbiler

Ja, du leste rett, dekkprodusenten Michelin skal nå vise fram superbiler i 3-stjerners-klassen. Og du har neppe hørt om alle disse.

Michelin er verdens nest største dekkprodusent (etter Bridgestone), men er også kjent for sine veikart og ikke minst stjernene de deler ut til restaurantene rundt om i verden.

Den franske dekkprodusenten er også kjent for sine høyhastighetsdekk som de leverer til noen av de raskeste bilene som finnes, og dekkene Pilot Sport Cup 2 er blant de absolutte favorittene til mange av superbilprodusentene.

Dermed er de også gode venner med en rekke av disse, som ikke sier nei når Michelin spør om de får lov til å vise fram bilene.

Dette skjer normalt en gang i året, i anledning Goodwood-festivalen i England med sitt berømte bakkeløp.

Saken fortsetter under Annonsen

Den er bare en uke unna, og nok en gang er dekkprodusenten på plass med avdelingen de kaller Michelin Supercar Paddock hvor de samler en rekke 3-stjerners superbiler.

Og du skal følge godt med i bilverden om du har hørt om alle superbilene Michelin skal vise fram.

Men vi kan begynne med en du sannsynlig har hørt om.

Svenske Koenigsegg har som kjent en ny hyperbil på gang oppkalt etter faren til Christian von Koenigsegg. Jesko er et monster med 1.600 hestekrefter og et dreiemoment som enkelt passerer 1.000 Nm, og bilen ble vist fram første gang under Genève Motor Show tidligere i år.

Koenigsegg skal lage 125 slike, og det tok ikke en gang én uke før de var utsolgt. Vi snakker altså om en bil hakket over benevnelsen superbil, nemlig hyperbil.

Michelin gir den 3 stjerner, og stiller den ut:

En annen bil du har hørt om er Ford Mustang, en av de aller mest ikoniske modellene i bilhistorien. Men du har neppe sett en slik utgave som Michelin skal vise fram.

Charge Cars har nemlig bygd en elektrisk 1967-modell, og denne får sin dynamiske debut (vises fram kjørende) på Goodwood.

Under skallet skjuler det seg hypermoderne teknologi, og bilen suser opp til 100 km/t på under 4 sekunder. Dreiemomentet er oppgitt til vanvittige 7.500 Nm, og det er superdekkene til Michelin som skal prøve å sende all denne kraften ned i asfalten.

Det tredje merket mange nok drar kjensel på er legenden De Tomaso, blant annet kjent for sportsbilen Pantera som faktisk selveste Elvis eide en gang i tiden.

Nå forbereder De Tomaso seg på en comeback, og har på gang en bil som går under navnet «Project P» som de færreste vet noe som helst om. Men bokstaven P hinter vel om en slags nyfødt utgave av Pantera, eller?

Det får vi vite under Goodwood-festivalen, for De Tomaso blir altså å finne i den ultraspesielle Michelin-garasjen.

Vi har ingen bilder av bilen, men her viser Autoblog en med kamuflasjedesign:

Ok, det var altså tre ganske så kjente merker, men Michelin har flere 3-stjerners hovedretter som blir mat for de besøkende.

Argentinske Alejandro de Tomaso etablerte merket i 1959, men forsvant mer eller mindre fra radaren grunnleggeren døde i 2003.

Men i 2014 ble rettighetene til navnet kjøpt av de som også står bak en ny superbil, Apollo Intensa Emozione.

Slik ser den ut:

Dette er en brutal banebil med en V12 på 6.3 liter og rundt 800 hestekrefter, og denne modellen klarer seg ikke en gang med Pilot Sport Cup 2 på felgene. Michelin må tilpasse egne dekk til dette monsteret.

Prato Orage er ikke dårligere, og denne superbilen har en V8 uten turbo med over 900 hk og 1.000 Nm, og dette skyver den opp til 100 km/t på under 3 sekunder.

Også denne får sin dynamiske debut i bakkene rundt Goodwood, så her får også publikum se den flytte på seg.

Hørt om Ginetta Akula? Dette er en britisk superbil som i likhet med Jesko ble vist fram under Genève Motor Show, og er som de andre parkert hos Michelin noe spinnville greier.

Her snakker vi om en superbil stort sett kledd i karbon, og under panseret finner vi en 6-liters motor som yter over 600 hestekrefter.

Sammenlignet med noen av de andre i Michelin-garasjen høres det kanskje ikke så imponerende ut, men den veier altså kun 1.150 kilo!

Toppfarten er satt til 200 mph, altså 321 km/t.

Den siste bilen som følger Michelin-kartet til Goodwood er Dendrobium D-1, et elektrisk fartsmonster nesten uten sidestykke.

Denne ble nylig vist fram under 24-timersløpet Le Mans, og har 1.800 hestekrefter og et dreiemoment på 2.000 Nm.

I likhet med flere av de andre bilene som Michelin skal vise fram er det ikke så mye som er kjent rundt D-1, men med en vekt på 1.750 kilo får den altså mer enn én hk per kilo ‒ noe som stort sett er forbeholdt motorsykler.

Så befinner du deg i London neste helg er det bare å ta deg en dagstur ned til Goodwood, og stikk da også innom Michelin og ta en titt på disse superbilene.

Hvem vet, kanskje serverer de også en 3-stjerners lunsj der?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker